Ministerele responsabile

26 Iunie 2009, 20:06

Autorităţile administraţiei publice centrale şi alte instituţii vor asigura buna desfăşurare a alegerilor parlamentare din 29 iulie, respectând unele responsabilităţi suplimentare. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Comisia Electorală Centrală (CEC) vineri, 26 iunie, transmite Info-Prim Neo.

Cele mai multe responsabilităţi îi revin Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Autoritatea va răspunde de securitatea personală a tuturor concurenţilor electorali, în egală măsură. De asemenea, va asigura securitatea şi ordinea publică în localităţile şi localurile de desfăşurare a întâlnirilor cu alegătorii. Colaboratorii MAI vor ţine cont şi de menţinerea ordinii publice în ziua alegerilor .

Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene îi revine responsabilitatea de acordare a asistenţei necesare în organizarea şi desfăşurarea alegerilor în secţiile de votare constituite în afara R. Moldova. Acreditarea mass-media din străinătate pentru reflectarea procesului electoral din R. Moldova, la fel, e o responsabilitate a acestui minister.

Rolul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) în perioada electorală ţine de securitatea confecţionării matriţei buletinelor de vot, tipărirea şi distribuirea lor, precum şi lichidarea matriţei. O altă responsabilitate stabilită de CEC este asigurarea transportării buletinelor de vot la secţiile de votare din afara R. Moldova.

La solicitarea cetăţenilor R. Moldova, Ministerul Dezvoltării Informaţionale (MDI) va elibera, în termene rezonabile, actele necesare pentru participarea la alegeri.
În acelaşi timp, MDI, Ministerul Economiei şi Comerţului şi SA „Moldtelecom”, Agenţia Transporturi şi Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului vor fi responsabile de asigurarea telefoniei mobile, energiei electrice, transportului şi altor necesităţi.

Comentarii (6 comentarii)

vinipuh
a comentat la 26 Iunie 2009, 20:57

O gramada de nadejde si securitate in ministerile estea banditesti - lupul paznic la oi ! Altceva mai original na-ti gindit? Ca asta deacu a fost la 5 aprilie.

radu 1
a comentat la 27 Iunie 2009, 07:27

Un nou conflict ruso-georgian ar putea avea loc in iulie

Prin exercitiile militare prevazute a avea loc la sfarsitul lunii iunie in Caucazul de Nord, Rusia va declansa probabil un nou conflict cu Georgia in aceasta vara, este de parere analistul si expertul rus in probleme militare Pavel Fengelhauer, citat Jamestown Foundation, preluat de Agerpres.In cadrul acestor exercitii, numite “Caucaz 2009″, aproape 8000 de soldati vor fi detasati in nordul Georgiei.Precedentul exercitiu militar similar, “Caucaz 2008″, a avut loc chiar inaintea conflictului din august 2008, soldatii fiind la indemana pentru a interveni imediat.
Potrivit lui Fengelhauer, Rusia a facut totul pentru a se asigura ca aceste manevre militare sunt eficace: absenta observatorilor internationali ai ONU si OSCE gratie utilizarii dreptului sau de veto in privinta unor astfel de misiuni si asigurarea ca Statul Major al SUA nu va importa arme in Georgia.Rusia are ca obiectiv sa anihileze fortele armate georgiene, sa rastoarne regimul actual si sa faca din Georgia o confederatie slabita si izolata, este de parere analistul militar. El a adaugat ca primele semne ale acestui conflict vor putea fi vazute incepand cu 10 iulie, cand “Caucaz 2009″ va lua sfarsit.

radu 1
a comentat la 27 Iunie 2009, 07:34

Moldova va fi vanduta rusilor pe o jumatate de miliard de dolari
27-06-2009

Comunistii din Moldova au elaborat o strategie perfida pentru a cåstiga anticipatele. Au fixat data alegerilor la sfårsitul lunii iulie, cånd majoritatea studentilor si a tineretului anticomunist, care a organizat revolta de la inceputul lunii aprilie, este plecata in vacanta. Induc in permanenta in electoratul slab instruit, spaima ca opozitia a dezbinat societatea, ca tara nu va mai putea fi guvernata si ca fara comunisti, situatia va degenera si va conduce inevitabil la razboi civil, fapt care va avantaja politica “sovinilor” Romåniei Mari, ce isi vor putea duce la indeplinire planul de acaparare a Moldovei. Tonul panicard al comunistilor carora le scapa purterea din måna, contine ingredientele mobilizatoare ale sovieticilor, in contextul in care URSS era atacat de Hitler si patria trebuia aparata. Retorica de atunci se regaseste in declaratia de astazi a lui Voronin, care face un apel la cetateni sa-si apere patria. Erijat in salvatorul unei natiuni prabusite pe toboganul crizei mondiale, Voronin gaseste solutia miraculoasa a redresarii economiei: un imprumut de o jumatate de miliard de dolari, acordat de Moscova. Lucrurile sunt cu atåt mai suspecte, cu cåt “salvarea” vine in contextul campaniei electorale si sunt cu atåt mai neacoperite de realitate, cu cåt promisiunea lui Putin de a acorda imprumutul, este apa de ploaie si nu are decåt valoarea unui indemn electoral, adresat poporului moldovean, de a-i vota pe comunisti. Promisiunea va fi pusa in practica, oricum dupa alegeri, cånd va fi acordata prima transa a imprumutului si in functie de rezultatul alegerilor. Unii analisti politici de la Moscova, citati de “Nezavisimaya Gazeta”, apreciaza ca daca opozitia nationalista de la Chisinau va cåstiga alegerile, relatiile moldo-ruse vor fi complet revizuite. Ambasadorul Rusiei la Chisinau, lasa de inteles ca Moscova mai impune cel putin inca doua conditii, pentru acordarea imprumutului: oficializarea rusei, drept a doua limba oficiala a Moldovei si transformarea tarii in stat federativ. Aeroportul militar din Tighina a fost modernizat si isi asteapta deja trupele rusesti eliberatoare.

Cornel Ivanciuc

dok
a comentat la 27 Iunie 2009, 10:07

Daca Rusia ataca Georgia, ascta va fi ultimul glas al Rusiei. Rusia va fi infrinta. Rusia intradevar se pregateste de razboi cu Georgia. Ea a adunat in Caucaz toate unitatile apte de lupta. Celelalte unitati rusesti sunt putrede si nu pot lupta. Georgia s-a pregatit bine. Este asa o tactica de purtare a razboaielor asimetrice. Rusia va fi infrinta militar si cel mai principal MORAL. In rezultat va pierde si Caucazul de Nord. Ca urmare caderea verticalei lui Putin si a partizanilor Imperiului, lupte interne de palat si destramarea Rusiei. Pe fundalul acestor evenimente komunistii si in genere partida proruseasca din Moldova v-a suferi o infringere strategica pe todeauna. Trasnistria se va desfiinta de la sine. Toamna ne va aduce roade bune. Moldova va scapa de blestemul acesta rusesc. Eu nustiu de ce, dar nimeni nu poate face atita rau Rusiei cit face Putin si echipa lui. Cred ca Dumnezeu asa vrea.

Sava
a comentat la 27 Iunie 2009, 10:26

Aha, “ministere responsabile”! Mai bine li s-ar potrivi “ministerele iresponsabile”. Sa le dea salariu Voronin din banca lui privata “FinComBanc”, ca ei lui servesc, dar achitarea salariului din bugetul de stat sa fie calificata ca furt, fiindca ei nu apara poporul.

Dumitru
a comentat la 27 Iunie 2009, 10:41

dok,

nu cumva esti agent CIA si ai lucrat vreo 20 in Statul Major rusesc, ca stii asa multe despre capacitatea de lupta si planurile rusesti??? :))

“cai verzi de pe pereti”, “analist militar” ce esti!!! :)))

Ce comun au aberatiile lui “dok” cu tema articolului?!?!?!

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu