Opoziţia va prezenta la CEDO probe privind falsificarea alegerilor

26 Iunie 2009, 15:34

Partidele care fac parte din Consiliul politic pentru dialog şi cooperare – Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) – vor prezenta Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) probe privind falsificarea alegerilor, transmite Agenţia DECA-press.

Despre aceasta au comunicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii Veaceslav Untilă (AMN), Corina Fusu (PL) şi Alexandru Tănase (PLDM), care acum câteva zile au participat la o şedinţă a Comitetului de monitorizare a CE, unde s-a discutat proiectul rezoluţiei privind Moldova.

Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedintele AMN, secretarul executiv al Consiliului, a spus că cele trei formaţiuni au solicitat Consiliului Europei să trimită o misiune de monitorizare în Moldova, care ar activa nu doar în ziua alegerilor, ci pe durata întregii campanii electorale.

„Am cerut inclusiv şi monitorizarea situaţiei preelectorale, să se vadă care sunt condiţiile reale din Republica Moldova”, a declarat el.

Corina Fusu a declarat că s-a convins la Strasbourg că, de fapt, până acum opoziţia nu a fost reprezentată în forurile internaţionale, iar Alexandru Tănase şi-a exprimat speranţa că misiunea de monitorizare a CE va fi una de efect.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu