Video Line

 • Vorbesc româneşte, sunt român

  Vorbesc româneşte, sunt român. 03.05.2014
 • Inaugurarea patinoarului de la Bălți

  Bălți, 31 ianuarie 2014. Un patinoar în aer liber a fost inaugurat în „capitala de nord” de hocheiștii de la Clubul de hochei pe gheață „Platina” din Chișinău. Patinoarul va fi funcțional până la 15 aprilie.
  Patinoarul se găsește în Piața Vasile Alecsandri din centrul orașului de pe Răut, având dimensiunea de 20 de metri în lățime și de metri 40 lungime. Taxa pentru patinat a fost stabilită la 40 de lei pentru 40 de minute.
  Organizatorii patinoarului din Bălți spun că intenționează să-l redeschidă în toamna anului curent, în luna octombrie a.c. și să-l mențină funcțional până în luna aprilie 2015.
  La finele anului trecut în centrul Chișinăului a fost deschis un patinoar similar. Cel din capitală va funcționa până în luna martie.
  www.baltimd.wordpress.com 31.01.2014
 • Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți

  Prestigioasa Filarmonică de Stat Iași, România, a susţinut, în premieră, un concert în Republica Moldova, la Bălţi, cu genericul „Armonii de Iarnă". 130 de membri talentaţi ai orchestrei au oferit publicului cele mai frumoase pasaje din lucrările lui G. Enescu, G. Musicescu, P.I. Ceaikovski, G. Verdi, J. Strauss şi alţi compozitori de renume.

  Evenimentul a fost organizat, în parteneriat, de Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Bălţi şi Asociaţia „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru".

  Concertul a avut loc în ziua de 17 ianuarie 2014, la Palatul Municipal de Cultură din orașul Bălți.

  Sursa: baltimd.wordpress.com 18.01.2014
 • Eminescu, omagiat la Bălți

  Eminescu, omagiat pe Aleea Clasicilor din orașul Bălți. 15.01.2014
 • Traian Basescu, despre relatia Romaniei cu R. Moldova

  Preşedintele României, Traian Băsescu și-a exprimat oarecum în cadrul unei emisiuni, difuzată luni la B1 Tv, privitor la o eventuală revenire a comuniștilor la putere în R. Moldova.

  „Moldova e o ţară care are pe teritoriul ei un conflict îngheţat. În sud sunt tentaţiile autonomiste ale Gagauziei. Butoanele sunt la Moscova în privinţa Transnistriei şi Gagauziei. Am văzut ce s-a întâmplat cu Ucraina, cu Armenia. Eu, ca politician cu experienţă, nu pot să nu iau în calcul posibilitatea unei întoarceri în Moldova, mai ales că urmează alegeri, iar partidul Comuniştilor are peste 40% în alegeri”. 06.01.2014
 • Bătaie și alte lucruri neplăcute la Pomul de Crăciun din Bălți

  Ceea ce s-a petrecut în prima zi a anului 2014 în buricul orașului „rusesc” de pe Răut, în preajma Pomului de Crăciun cu stea kremlineză, ne îndreptățește pe deplin să intuim că noul an a început cu stângul în „capitala de nord”. Moși Gerili bădărani care vorbesc doar muscălește la brad, oameni grosolani și bătăuși cu măgari și cai, puțini orășeni descătușați, atmosferă cenușie, măgari ce pun în pericol viața copiilor etc. etc. Și, fiindcă tot suntem în anul calului, primăria a avut grijă ca bradul principal al urbei să fie sărăcăcios și împodobit de-a scula armăsarului.

  baltimd.wordpress.com 02.01.2014
 • Crăciunul pe stil nou, la Bălți

  Rușii de la Bălți sărbătoresc Crăciunul pe stil nou.
  Oare popa Marchel le-a dat dezlegare?
  baltimd.wordpress.com 25.12.2013
 • Paradă de hram, la Bălți

  Hram în „capitala de nord", la Bălți! Toți pe-aici îs veseli și zglobii! Trăiască parada! Sovețkii Soiuz n-a murit!
  baltimd.wordpress.com 22.05.2013
 • Trei vite mari cornute pășteau „культурно” pe Aleea Clasicilor

  Țară curat agrariană! Trei vite mari cornute (la propriu, nu la figurat) pășteau, în dimineața zilei de azi, pe Aleea Clasicilor, în „capitala nordului”, scrie BLogul de la Bălți.

  Nu se știe cum au ajuns patrupedele bune de lapte să se plimbe tocmai în inima urbei, în Piața Vasile Alecsandri! O fi fiind iarba de pe alee mai ademenitoare, mai grasă? Ori poate că Primăria Bălți le-a adus aici pe ascuns, ca să pască iarba, căci e mai scump să plătești un cositor care să scoată orașul din paragină? Trecătorii le filmau, admirându-le cu mare toleranță, așa cum o fac indienii, pentru care vacile mari cornute sunt animale sfinte… :)

  Tax, poate renunțăm la caii de pe Stema orașului?…

  baltimd.wordpress.com 21.04.2013
 • Transport public mai scump

  Consiliul Municipal Bălți a decis azi majorarea prețului pentru călătoriile în transportul public. Astfel, o călătorie cu troleibuzul va costa 2 lei, iar una cu autobuzul și microbuzul – 3 lei. Noile prețuri vor intra în vigoare de la 10 aprilie.
  Un grup de protestatari socialiști au criticat dur decizia Consiliului Municipal Bălți, protestând împotriva deciziei de scumpire a călătoriilor în transportul public. 28.03.2013