Sursa imagine: unica.md

Porți tocuri înalte? Iată la ce riscuri te expui!

Începând de la disconfort și bătături și pâna la probleme de coloană, pantofii pot cauza o sumedenie de probleme de sanatate dacă nu sunt aleși și purtați în mod adecvat.

Conform studiilor s-a constat că încălțând pantofi cu toc se modifică centrul de greutate a corpului. Prin urmare ca să nu cădem, apar niște sisteme de compensare vertebrale și presiuni la nivelul articulații. Bazinul se anteriorizează fapt care duce la o arcuire exagerată a coloanei vertebrale. Drept consecință apar tensiuni musculare și alți factori care pot provoca patologii grave, precum hernia de disc.

De asemenea, au de suferit genunchii, deoarece suportă o presiune mai mare decât în cazul purtării unei încălțăminte cu talpa plată. Și zona care o vei simți cel mai dureros este la nivelul labei piciorului, fiind că toată greutatea corpului este proiectată anume pe ea.

Dacă tocurile sunt inevitabile în garderoba ta, te sfătui să porți tocuri nu mai mari de 2-3 centimetri și să limitezi utilizarea lor la 3-4 ore pe zi. 

Am pentru tine niște recomandări, ținând cont de ele nu doar te vei simți frumoasă și elegantă, dar și confortabil:

1. Alege întotdeauna mărimea potrivită
2. Optează pentru tocuri groase care îți vor oferi susținere și stabilitate
3. Evită talpa subțire și optează pentru platformă
4. Nu uita să faci pauze pe parcursul zilei, masându-ți ușor talpa.

Astăzi este cea mai bună zi din viața ta de până acum! Deoarece chiar acum poate fi cel mai potrivit moment să începi calea spre adoptarea stilului sănătos de viață.

Și există o formulă foarte simplă:

Frumusețe = Sănătate

Alege să fii frumoasă prin sănătate!

Autor: unica.md
10.12.2022 Caleidoscop
827
0

Comentarii 0