Sursa imagine: realitatea.md

Cum alegi bradul de Crăciun ca să reziste cât mai mult

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar tu ar trebui să cumperi bradul pe care îl vei împodobi în Ajun. Însă, dacă nu ştii cum să-l alegi corect, este foarte posbil ca pomul să se usuce înainte de vreme, după doar câteva zile.

Iată mai jos câteva sfaturi utile despre cum să cumperi cel mai proaspăt brad, dar şi cum să-l îngrijeşti cât stă în casă la tine!

Acele nu trebuie să cadă


Bradul trebuie să aibă crengile ridicate, iar acele trebuie să aibă culoarea verde închis. Pentru a vedea dacă e proaspăt tăiat, strânge uşor cu mâna o crenguţă. Acele nu trebuie să-ţi rămână în palmă. De asemenea, prinde bradul de tulpină şi scutură-l viguros. Vei vedea dacă acele cad. În acest caz, recomandat este să nu cumperi.

Tulpina, uşor lipicioasă

Atinge cu palma tulpina şi crengile. Ele trebuie să fie lipicioase, iar pe mână ar trebui să-ţi rămână urme de sevă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că bradul a fost tăiat cu ceva timp în urmă.

Crengile trebuie să fie flexibile

Îndoaie uşor o creangă şi vezi dacă, odată ce i-ai dat drumul, revine rapid la forma iniţială. Crengile trebuie să fie elastice.

Observă ghiveciul

Dacă alegi un brad plantat în pământ, ar trebui să ridici ghiveciul şi să observi dacă recipientul prezintă găuri pentru scurgerea apei. De asemenea, prin acele găurele se poate observa rădăcina pomului – un lucru care îţi spune că bradul nu este tăiat şi înfipt doar în pământ.

Unde depozitezi bradul

Se depozitează în locuri cu temperaturi scăzute precum balcon, garaj, magazie sau, dacă locuieşti la curte, îl poţi ţine în aer liber.

Pune pomul în apă

Pentru a-l păstra cât mai mult proaspăt până îl decorezi, ţine bradul într-o căldare cu apă în care ai turnat o cană de zahăr. Completează lichidul ori de câte ori este nevoie.

Înfige la baza tulpinii un cartof

Un alt truc la care să apelezi pentru a-i menţine prospeţimea: ciopleşte tulpina la bază şi ascute-o până când ajunge să arate ca un ţăruş. Apoi, înfige un cartof mare, proaspăt. Bradul îşi va trage nutrienţii din cartof şi nu se va usca foarte repede.

Ţine bradul departe de căldură

Înainte de a-l aduce în casă pentru a-l împodobi, stabileşte locul în care îl vei ţine. Acest spaţiu trebuie să fie departe de orice sursă de căldură precum calorifere, radiatoare etc. De asemenea, locul trebuie să fie într-un colţ umbrit al camerei.

Autor: realitatea.md
03.12.2022 Actual
644
0

Comentarii 0