Sursa imagine: moldpres.md

Echipamentele care conțin gaze fluorurate cu efect de seră vor fi interzise în Moldova

Introducerea în Republica Moldova a unor echipamente care conțin gaze fluorurate cu efect de seră cu un înalt potențial de încălzire globală ar putea fi interzisă. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de membrii Comisii parlamentare politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede reglementarea măsurilor de izolare, prevenire a scurgerilor, utilizare, recuperare și distrugere a gazelor F. Totodată, va fi interzisă introducerea pe piață a unor echipamente și produse care conțin gaze F cu înalt potențial de încălzire globală și vor fi reduse treptat cantitățile importate de hidrofluorcarburi.

De asemenea, treptat, vor fi introduse interdicții cu privire la vânzarea de noi echipamente, cum ar fi anumite categorii de frigidere și congelatoare, sisteme de climatizare, spume și aerosoli care conțin gaze F, în cazul în care există alternative mai sigure și mai puțin poluante. În același timp, întreprinderile vor fi obligate să raporteze anual cantitățile de gaze F produse, importate, exportate și distruse, precum și modul de utilizare a acestora.

Autor: moldpres.md
24.11.2022 Actual
557
0

Comentarii 0