Sursa imagine: liter.kz

6 greșeli de care să te fereşti înainte de culcare ca să nu te îngrași

omnul are o influenţă foarte mare asupra greutății corporale. Iată ce greșeli ar trebui sa eviți înainte de culcare, astfel încît sa nu te îngrași.

Mănînci tîrziu. Masa tîrzie pe noapte creşte nivelul de insulină şi obligă organismul sa producă mai puţină melanină. Puţină melanină în organism înseamnă un somn greu şi agitat.

Este recomandat sa mănînci cu cel puțin trei ore înainte să te culci.

Lumina de veghe.
Expunerea la lumină, fie ca este vorba de lumina de la telefon, televizor etc., lumina de veghe sau iluminatul stradal, iți afectează somnul şi creste nivelul de cortizon, care a fost asociat cu acumularea kilogramelor. Pentru a preîntîmpina aceasta problemă, ai grijă ca în cameră să fie întuneric şi să deconectezi toate dispozitivele cu beculeţe.

Bei mult. Hidratarea pe timpul nopții este importantă, însă daca bei prea multe lichide înainte de culcare riști să faci mai multe drumuri la WC. Un somn fragmentat înseamnă un risc crescut de a dezvolta obezitate.

Exerciții fizice. Stilul sedentar de viaţă contribuie la acumularea kilogramelor în plus, însă să faci exerciții fizice înainte de culcare este la fel de rău. Mișcarea ridică temperatura corpului şi astfel scade producția de melanină, perturbîndu-ne somnul, căci creşte producția de cortizon.

Căldura în dormitor. Dacă în dormitor este prea cald, somnul nu va fi de calitate. Astfel, în timpul somnului nu vor fi arse corespunzător caloriile, iar riscul să te îngrași creşte considerabil. In dormitor nu ar trebui sa fie mai mult de 21 de grade Celsius.

Haine strîmte. Pijamalele ar trebui să fie comode şi lejere. Dacă sînt prea strînse pe corp, cresc temperatura este întrerupt circuitul hormonal.

Autor: noi.md
15.10.2022 Caleidoscop
421
0

Comentarii 0


   • ADR Nord a desfășurat sesiuni de informare în cadrul Concursului proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor din Regiunea de Dezvoltare Nord

    04.11.2022
   • Cu suportul Germaniei, Consiliile raionale din nordul țării au primit bunuri de primă necesitate pentru gestionarea eficientă a eventualelor situații de criză

    04.11.2022
   • Regiunea de Dezvoltare Nord va avea un studiu de specializare inteligentă

    04.11.2022
   • CONSULTARE PUBLICĂ! Proiectul Programului Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare 2023-2027

    03.11.2022
   • INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Eveniment de inaugurare a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” eficientizat energetic și a sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare din mun. Ungheni reabilitat și extins din sursele UE

    03.11.2022