Sursa imagine: noi.md

Ben Hodges: „Putin și anturajul lui nu vor o confruntare directă cu Statele Unite”

America va riposta cu o „lovitură zdrobitoare” flotei ruse de la Marea Neagră sau bazelor din Crimeea, dacă președintele rus Vladimir Putin va îndeplini amenințarea de a folosi arme nucleare în Ucraina.

Declarația îi aparține fostului comandant al Armatei SUA în Europa, generalul-locotenent în retragere Ben Hodges. El a subliniat că orice răspuns american „s-ar putea să nu fie nuclear”, dar a avertizat că, dacă Vladimir Putin folosește arme nucleare în Ucraina, SUA vor decide „să distrugă flota Mării Negre sau să distrugă bazele rusești din Crimeea”.

Generalul Hodges, care a comandat armata SUA în Europa între 2014 și 2018, a subliniat că „posibilitatea” ca Putin să ordone o lovitură nucleară asupra Ucrainei este „foarte improbabilă”. Dar el a spus că utilizarea oricăror arme strategice de distrugere în masă va fi întîmpinată cu un răspuns rapid și dur din partea președintelui Biden”. „Prin urmare, cred că Putin și anturajul său nu doresc o confruntare directă cu Statele Unite”, a adăugat Hodges.

Autor: noi.md
22.09.2022 Actual
355
0

Comentarii 0