Sursa imagine: noi.md

Remedii naturale pentru a scăpa de supărătoarea senzaţie a durerilor de dinți

În viaţa de zi cu zi ne împiedicăm de multe ori, mai ales atunci cînd avem ceva de făcut, de durere.

De la o banală migrenă, o durere de stomac, pînă la enervanta durere de dinţi, toate acestea ne fac să nu dăm randamentul maxim, mai ales atunci cînd avem o mulţime de lucruri de făcut.

De departe, cea mai enervantă şi sîcîitoare este durearea de dinţi, dar, din fericire, există remedii la îndemînă care ne pot salva.

Cele mai comune cauze ale durerilor de dinţi sînt cariile, gingivită, abcesele dentare sau rădăcinile expuse ale dinţilor. Printre simptomele asociate cu aceste probleme se numără dureri şi inflamaţii ale gingiilor, durere pulsatilă la nivelul dinţilor, dureri de urechi, sinuzita şi dificultăţi la hrănire.

Iată cîteva remedii naturale:

1. Ulei de cuişoare şi de măsline


Uleiul de cuişoare conţine eugenol, un analgezic natural cu efect antibacterian. Din acest motiv, este recomandat nu doar de către dentişti, ci şi în ameliorarea tusei şi astmului, durerilor de cap, problemelor de piele, dar şi de digestie. Ca să-ţi tratezi durerile dentare, amestecă 2-3 picături de ulei pur de cuişoare cu ¼ linguriţă de ulei de măsline şi aplică acest remediu pe zona afectată de trei ori pe zi, folosindu-te de un bureţel demachiant. Mai poţi plasa direct pe gingie puţină vată înmuiată bine în soluţie, pe care s-o laşi acolo cîteva minute că să-şi facă efectul. Dacă nu ai ulei, foloseşte cuişoarele că atare. Nu trebuie decît să le macini fin şi să ţii pulberea pe locul dureros.

2. Nucşoară

Această plantă te poate ajuta să scapi de durerile de dinţi dacă o foloseşti sub formă de pudră. Combină o linguriţă de ulei de cocoş/susan/muştar (uleiul trebuie să fie cald) cu ¼ linguriţă de pudra de nucşcoară. Înmoaie nişte vată în acest amestec şi ţine-o pe dintele care te doare preţ de cîteva minute, apoi fă gargară cu apă caldă.

3. Suc de ceapă

Fiind bogat în compuşi sulfurici, sucul de ceapă conţine agenţi care distrug bacteriile. Ca să scapi de disconfort, ia o lingură de suc proaspăt, făcut la storcătorul de fructe din ceapă şi flori de ceapă. Un alt lucru pe care îl poţi face este să înmoi un bureţel demachiant în suc de ceapă şi să-l aşezi pe gingia care te doare.

Alte trucuri utile
– Vanilie – Picura puţină vanilie pe dintele dureros ca să calmezi inflamaţia.
– Sare şi piatră-acră – Amestecă ½ linguriţă de sare cu aceeaşi cantitate de piatră-acră (alaun) şi aplică pe dinte şi în jurul gingiei, pentru a scăpa rapid de durere.
– Amoniac – Înmoaie puţină vată în apă cu amoniac şi asaz-o în zona afectată.

Autor: noi.md
06.08.2022 Caleidoscop
496
0

Comentarii 0