Sursa imagine: imagine simbol

Medicii avertizează că temperaturile ridicate sunt un pericol pentru persoanele cu afecţiuni cardiovasculare

Am intrat în cea mai caldă perioadă a verii - luna iulie, zisă şi „luna lui cuptor”. În acest context, medicii avertizează: temperaturile ridicate sunt un pericol pentru persoanele cu afecţiuni cardiovasculare. În special se expun riscului pacienţii care recent au primit un astfel de diagnostic, deoarece încă nu s-au adaptat pe deplin la schema de tratament. Medicii cardiologi vin cu recomandări utile, respectarea cărora ne poate proteja de consecinţele neplăcute ale caniculei, relatează Moldova 1.Una dintre consecinţele expunerii la temperaturi ridicate este deshidratarea, problema cu care se confruntă majoritatea oamenilor, dar care îi afectează în mare măsură pe cei cu probleme de inima.

„Este valabil nu doar pentru pacienţii cardiovasculari, dar şi pentru populaţia generală. Pacientul cardiovascular în condiţii de vară, întotdeauna trebuie să fie într-un echilibru între consumul de lichide, tratamentul administrat la timp”, a spus Mihai Taşnic.

De asemenea, pacienţii respectivi trebuie să nu uite despre medicamentele pe care le primesc atunci când pleacă în vacanţă sau la un picnic, pentru a nu face întreruperi de tratament.

Ar fi mai bine să facă rezerve de medicamente , dacă au un drum lung. Totodată pacienţii respectivi trebuie să aibă un număr de contact al medicului curant cardiolog, pentru ca în cazul în care este o destabilizare a stării de sănătate, să-l contacteze şi să inducă corecţiile de tratament”, a menţionat medicul cardiolog, Mihai Taşnic.

Categoriile cele mai expuse complicaţiilor cardiace pe timp de caniculă sunt persoanele în vârstă, gravidele, copiii mici, pacienţii cu afecţiuni cronice. Protejaţi-vă pe cât posibil dacă vă regăsiţi în această listă.

Autor: trm.md
03.07.2022 Actual
449
0

Comentarii 0