Sursa imagine: realitatea.md

Decizii importante, pentru generații sănătoase! UE vrea să reducă utilizarea pesticidelor cu 50%

Comisia Europeană a adoptat marți propuneri novatoare, referitoare la refacerea ecosistemelor deteriorate și readucerii naturii în întreaga Europă, de la terenuri agricole și mări la păduri și medii urbane.

Așadar, se propune reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor chimice și a riscului aferent acestora până în 2030. Aceste propuneri sunt inițiative legislative dau curs Strategiei privind biodiversitatea și Strategiei „De la fermă la consumator”. Ele urmează să  contribuie la asigurarea rezilienței și a securității aprovizionării cu alimente în UE și în întreaga lume.

Noile norme vor reduce amprenta de mediu a sistemului alimentar al UE, vor proteja sănătatea și bunăstarea cetățenilor și a lucrătorilor agricoli și vor contribui la atenuarea pierderilor economice pe care le înregistrăm deja din cauza deteriorării sănătății solului și a pierderii polenizatorilor cauzată de pesticide, notează Comisia Europeană.

Propunerea transformă directiva deja existentă privind utilizarea pesticidelor într-un regulament care se va aplica direct în toate statele membre. Anual, țările vor trebui să prezinte Comisiei rapoarte detaliate privind progresele înregistrate și punerea în aplicare a măsurilor.

Autor: realitatea.md
23.06.2022 Actual
407
0

Comentarii 0