Sursa imagine: ştiri.md

Festivalul „Veşnicia s-a născut la sat” s-a desfăşurat în satul Drepcăuţi, raionul Briceni

„Veşnicia s-a născut la sat” - este genericul primei ediţii a festivalului raional de creaţie populară şi gastronomie autohtonă, desfăşurat în satul Drepcăuţi, raionul Briceni. Evenimentul a reunit cele mai valoroase colective folclorice din raion, transmite Moldova 1.O horă a fetelor în interpretarea ansamblului „Ţărăncuţa” din satul Drepcăuţi a dat startul festivalului folcloric. Evenimentul s-a desfăşurat în preajma casei de cultură din localitate. Aici au loc şi expoziţiile meşterilor populari din raion.

„Prezentăm comuna Mărcăuţi în baza bibliotecii, unde activează clubul de interese „Meşterul popular”. Direcţiile principale de activitate sunt croşetatul, confecţionarea coşuleţelor din diferite materiale”, a relatat bibliotecara Mărcăuţi, Angela Ţesun.

Publicul a rămas impresionat de prestaţia orchestrei-model „Frunze de dor” din oraşul Briceni.

„O concepţie nouă de festival, tot ce este tradiţional, tot ce ţine de vatra noastră rurală. În primul rând repertoriul formaţiilor folclorice: o zestre, o avere, care nu trebuie pierdută cu timpul”, a menţionat şeful Direcţiei de Cultură Briceni, Ilie Zagoriciuc.

S-au pregătit cu drag de acest eveniment cultural şi gazdele care sărbătoreau Hramul Satului.

„Emoţii extraordinare pentru că s-au deschis sărbătorile noastre. Gospodinele satului s-au pregătit pentru masa mare. După concert o sa fie iar cântec, joc şi voie bună”, a declarat primarul satului Drepcăuţi, Angela Rurac.

Ce colective folclorice, interpreţi şi meşteri populari au dat culoare primei ediţii a festivalului „Veşnicia s-a născut la sat” din nordul ţării, vedeţi în ediţia din 5 iunie, a emisiunii „TEZAUR FOLCLORIC”, de la Moldova 1.

Autor: trm.md
30.05.2022 Istorii din MD
8716
0

Comentarii 0