Sursa imagine: exquis.ro

Alimente pe care nu trebuie să le mănînci pe stomacul gol

Există o listă cu alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată pe stomacul gol. Cîteva dintre ele sînt foarte consumate la micul dejun. De ce trebuie să nu te mai atingi la prima masă a zilei, citește un pic mai jos.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă nu tot ce ne atrage este și recomandat să fie mîncat imediat după trezire. Foarte puţini dintre oameni sînt conştienţi de faptul că unele alimente fac rău, dacă sînt consumate pe stomacul gol, transmite timpul.md.

Ce trebuie să includă prima masă a zilei

Potrivit nutriționiștilor, prima masă a zilei trebuie să includă fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, care să ne aducă energie şi să ne țină de foame pînă la masa de prînz.

Un mic dejun cu alimente foarte procesate ne poate face să ne simţim mai lent. De asemenea, vom fi expuși la îngrășare și la boli cronice.

Roşiile și citricele

Aceste alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol. Sunt ideale în salate, dar trebuie evitate cînd stomacul este gol. Acidul tanic din roşii creşte aciditatea stomacală şi duce la apariţia unor afecţiuni gastrice.

Astfel înainte de a mînca roșii, portocale, grepfrut, mandarine, trebuie să mînînci ceva. Altfel, te poți alege cu probleme de esofag, gastrită sau ulcer.

Produse de patiserie

Produsele de patiserie nu sînt cea mai bună alegere pentru stomacul tău cînd vine vorba de micul dejun. Drojdia pe care acestea o conţin îţi poate irita stomacul şi te poate duce, în timp, la probleme de digestie.

Astfel, acestea trebuie evitate pe stomacul gol, fie după ce te-ai trezit, fie mai tîrziu în timpul zilei, ca și gustare rapidă.

Dulciuri

Se știe că zahărul este foarte uşor de digerat, dar cînd este luat pe stomacul gol, organismul nu poate secreta suficientă insulină pentru a-şi menţine nivelul normal în sînge.

Astfel, micul dejun format din dulciuri este o reţetă perfectă pentru a ajunge să suferi de boli oculare sau de diabet. În plus, zahărul este un aliment acid, care poate perturba echilibrul acid-alcalin al organismului.

Iaurtul

Iaurtul conţine bacterii lactice care sînt benefice pentru sănătate, însă acest aliment îţi poate afecta mucoasa gastrică din cauza expunerii stomacului la un nivel ridicat de aciditate, mai ales dacă acesta este consumat singur.

Acidul lactic distruge bacteriile lactice prezente în iaurt şi produce aciditate în stomac. Cel mai indicat este să mănînci iaurtul ca gustare, la una sau două ore după micul dejun.

Perele nu sînt indicate la micul dejun

Perele conţin fibre şi sînt o alegere foarte bună, dar să nu fie mîncate pe stomacul gol. Altfel, perele ne afectează mucoasa gastrică şi poţi apărea durerile de stomac.

Nutriționiștii recomandă ca perele să fie combinate cu alte fructe sau să fie amestecate la un bol cu fulgi de ovăz.

Autor: noi.md
15.05.2022 Caleidoscop
887
0

Comentarii 0