Sursa imagine: realitatea.md

Zdob și Zdub în Cartea Recordurilor Eurovision: Este unica trupă care a ajuns de trei ori în finala concursului

Trupa Zdob și Zdub a intrat în Cartea Recordurilor Eurovision Song Contest. Acest lucru se datorează faptului că este singura trupă din întreaga istorie a acestui concurs care a ajuns de trei ori în finala Eurovision în trei decenii diferite. Despre acest lucru au anunțat chiar organizatorii concursului, seara trecută.

Republica Moldova a ajuns pentru prima dată pe scena de la Eurovision în anul 2005. Atunci țara noastră a fost reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de bunica care bate doba. Trupa a reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Acesta a fost cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală până în anul 2017, când formația SunStroke Project s-a clasat pe locul trei la Kiev, Ucraina.

În 2011 Zdob și Zdub a reprezentat din nou Moldova la Eurovision cu piesa „So Lucky”. La Düsseldorf, Zdob și Zdub nu au depășit performanța din 2005, obținând locul 12, cu 97 de puncte.

A treia apariție a celor de la Zdob și Zdub la concursul european este în acest an. De această dată trupa este însoțită și de frații Advahov. Aceștia au evoluat aseară pe scena de la Torino, Italia, în cadrul primei semifinale. Aceștia au incediat atmosfera cu piesa „Trenulețul”. Ei au evoluat cu numărul 9 dintr-un șir de 17 state participante.

Autor: realitatea.md
14.05.2022 Actual
956
0

Comentarii 0