Sursa imagine: joinfo.com

Micul dejun îmbunătățește performanţelor şcolare ale copiilor

Copiii care vor să aibă rezultate bune la şcoală nu ar trebui să renunţe la prima masă a zilei. Aceasta este recomandarea oamenilor de ştiinţă care au demonstrat în repetate rînduri că micul dejun ajută la creşterea performanţelor şcolare.

O echipă de cercetători din Canada au constatat, în urma unui studiu realizat pe o perioadă de doi ani, în care au fost implicaţi 6.000 de copii, că elevii care aveau o dietă echilibrată au obţinut rezultate mai bune la şcoală şi erau mai sociabili decît cei care nu mîncau de dimineaţă, scrie Live Science.

Pe parcursul cercetării, specialiştii au observat îmbunătăţiri semnificative atît în rezultatele obţinute la ortografie, dar şi la matematică. Elevii care luau micul dejun au avut rezultate cu 10% mai bune la aceste materii faţă de cei care nu mîncau de dimineaţă. Experţii sunt de părere că după perioada nopţii în care nivelul de energie scade, micul dejun îi ajută pe copii să se concentreze mai bine la activităţile şcolare.

Un sumar al altor 47 de studii care au analizat relaţia dintre micul dejun, greutatea corporală şi performanţa şcolară, au demonstrat că în cazul copiilor care luau micul dejun în mod regulat s-a observat o stare de bine generală şi, de asemenea, un echilibru nutriţional la nivelul organismului.

Experţii spun că este recomandat ca părinţii să le ofere zilnic celor mici un mic dejun echilibrat ce conţine alimente diversificate precum fructe, legume, cereale, ouă sau lactate care sunt în special bogate în fibre, proteine, vitamine şi minerale.

Autor: noi.md
11.05.2022 Caleidoscop
726
0

Comentarii 0