Sursa imagine: noi.md

Oamenii de știință susțin că pot inversa semnele îmbătrînirii

Un nou studiu susține că a constatat îmbunătățiri ale sănătății intestinale la șoareci în urma transplanturilor de microbiotă fecală, de la exemplarele mai tinere, la cele mai în vîrstă.

Potrivit unui comunicat de presă referitor la cercetare, oamenii de știință de la Quadram Institute au constatat că șoarecii mai în vîrstă au avut mai puține probleme cu ochii, intestinele și funcțiile cerebrale în urma procedurii, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

„Acest studiu oferă dovezi pentru implicarea directă a microbilor intestinali în îmbătrînire și oferă o potențială soluție sub forma unei terapii de înlocuire a microbilor intestinali”, a declarat în comunicat profesorul Simon Carding, șeful Programului de cercetare privind microbii intestinali din cadrul institutului.

Rolul microbilor intestinali în procesul de îmbătrînire

Îngrijirea microorganismelor vii din interiorul intestinului nostru ca modalitate de a combate îmbătrînirea nu este o noutate.

Institutul Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii a declarat în anul 2021 că microbiomii intestinali unici au fost legați de îmbătrînirea sănătoasă, iar mai multe companii vînd deja probiotice pentru a crește bacteriile intestinale bune.

Dar microbiomul este extrem de complex și niciunul dintre aceste tratamente nu este reglementat sau aprobat de FDA, scrie Futurism.

Transplantul de fecale, secretul pentru a combate îmbătrînirea?

Dacă noul studiu, publicat în revista Microbiome, se dovedește corect, acesta ar putea oferi o bază pentru un nou studiu mai complex, dar doar în situația în care avansează pînă la testarea cu succes pe oameni.

Cu toate acestea, este mai bine să nu ne entuziasmăm prea tare cu privire la aceste posibilități încă, și să ne amintim că aceste teste au fost făcute, pînă acum, doar pe șoareci, nu și pe ființe umane.

Oamenii în vîrstă și șoarecii au cîte un tract digestiv, bineînțeles, dar acesta nu funcționează în mod similar.

În concluzie, mai avem de așteptat pînă cînd vom putea spune cu adevărat că am descoperit secretul pentru a combate îmbătrînirea.
 

Autor: noi.md
11.05.2022 Caleidoscop
676
0

Comentarii 0