La doar 14 ani, o tânără din capitală produce delicii din ciocolată

La vârsta în care mulţi adolescenţi preferă să-şi petreacă timpul cu prietenii, Amelia Bolun din capitală creează adevărate delicii din ciocolată. Mai mult, la cei 14 ani îşi câştigă singură banii de buzunar din mica afacere, învaţă cum să promoveze produsele dar şi ce înseamnă să fii antreprenor în adevăratul sens al cuvântului, relatează Moldova 1.Ideea de a pregăti diferite deserturi i-a apărut Ameliei când a primit în dar o cutie cu prune în ciocolată. De atunci, încercările de a prepara produse inedite, cu gust deosebit precum ciocolată cu arome de flori şi fructe, au fost zilnice.

„Mă inspir de pe reţelele de socializare, dar unele încerc să le creez şi singură. Cei mai principali consumatori sunt desigur părinţii mei, buneii, mai am unele solicitări de la cunoscuţi şi prieteni. Le postez pe reţelele de socializare”, spune Amelia Bolun.

Întrucât este nevoită să combine pasiunea cu responsabilităţile de elevă, Amelia recunoaşte că ciocolata prinde viaţă în timpul nopţii.

„După multe încercări am reuşit să temperez ciocolata corect. Temperarea este foarte importantă pentru că îi oferă ciocolatei o serie de proprietăţi foarte importante. De exemplu, culoare uniformă, luciu, rezistenţa la temperatură şi umiditate”, susţine tânăra.

În mica afacere, Amelia este susţinută de părinţi, care spun că au cheltuit peste 6.000 de lei pentru a-i oferi posibilitatea să experimenteze.

 „Primii saci de ciocolată au venit chiar din Belgia, pentru a experimenta Amelia, la ceea ce visa şi şi-a propus. Uneori, având careva comenzi, chiar de la colegele mele de la serviciu sau de la prietene pot să o ajut cu o livrare, cu o recomandare”, afirmă mama Ameliei, Elena Bolun.

Amelia este dornică să descopere zilnic noi şi noi secrete ale cofetăriei şi din micile vânzări adună bani pentru procurarea unui aparat pentru deshidratat fructe.
 

Autor: trm.md
20.02.2022 Istorii din MD
8520
0

Comentarii 0