Sursa imagine: trm.md

Europa continuă eliminarea restricţiilor antipandemice

Europa continuă eliminarea restricţiilor antipandemice. Multe ţări depăşesc deja vârful infecţiilor cauzate de tulpina Omicron. Situaţia din sănătate se ameliorează tot mai mult, ceea ce demonstrează eficienţa programelor de vaccinare împotriva COVID-19 întreprinse de autorităţi. În acelaşi timp, într-o serie de state nu contenesc protestele împotriva restricţiilor, relatează Moldova 1.



În Spania, oamenii pot ieşi în stradă fără mască. De astăzi, măsura a intrat în vigoare şi în Italia, excepţie fiind locurile aglomerate. Purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile închise. Republica Cehă şi-a propus ca începând cu luna martie să ridice aproape toate restricţiile. Un anunţ în acest sens a făcut marţi premierul ceh, Petr Fiala. Regatul Unit este cu un pas înainte şi a anunţat la începutul acestei săptămâni că intenţionează pe final de februarie să elimine carantina obligatorie de cinci zile pentru cei testaţi pozitiv la coronavirus.

Între timp, în alte ţări, continuă protestele împotriva restricţiilor anticovid. Cluburile de noapte din Ţările de Jos vor protesta sâmbătă, 12 februarie, faţă de închiderea obligatorie la ora 22:00. La acţiune vor participa cel puţin 24 de cluburi de noapte din Amsterdam şi alte sute de localuri din întreaga ţară.

„Nu sunt în totalitate de acord cu impunerea  unei anumite ore de închidere obligatorie. Cred că este mai binevenit un timp prestabilit pentru sosirea clienţilor. Astfel încât oaspeţii să fie aici înainte de o anumită oră şi să poată rămâne înăuntru în loc să umble de la un local la altul. În plus, astfel ne asigurăm că nu ies toţi odată în stradă la aceeaşi oră”, afirmă Pieter de Kroon, proprietar club de noapte.

Parisul a anunţat joi interzicerea „Convoaielor Libertăţii”,  proteste inspirate de o mişcare declanşată de şoferii de tir din Canada, care urmau să paralizeze astăzi capitala franceză. Cei care vor obstrucţiona circulaţia transportului riscă doi ani de închisoare, o amendă de patru mii şi jumătate de euro cu ridicarea permisului de conducere, iar în Belgia, angajaţii din învăţământ au ieşit pe străzile Bruxellesului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de tăierile din bugetul pentru educaţie.

Guvernul belgian le-a complicat activitatea profesorilor din instituţiile de învăţământ după ce a digitalizat şi prelungit programul lor de muncă, mărind şi numărul de clase.

Autor: trm.md
12.02.2022 Actual
120
0

Comentarii 0


      • Guvernul va solicita utilizarea a 100 de milioane de euro din grantul românesc pentru dezvoltare regională și locală

        09.02.2022
      • Consiliul Europei cu ochii pe procesul de descentralizare și democrația locală din RM

        08.02.2022
      • Primarele cu experiență devin mentore pentru colegele lor care sunt la început de cale!

        08.02.2022
      • APL FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU CONDUCEREA STATULUI: „E TIMPUL SĂ FIM AUZIȚI!”

        05.02.2022
      • Parc public nou, amenajat în mun. Soroca, cu suportul USAID, prin Programul Comunitatea Mea

        04.02.2022