Sursa imagine: imagine simbol

O familie din Căuşeni a pus pe roate o afacere în domeniul creşterii păsărilor, graţie unui grant

După o perioadă grea, în care a fost supusă violenţei, Veronica Puiu din oraşul Căuşeni a decis să înceapă o nouă viaţă. Femeia s-a gândit să îşi lanseze o afacere şi a beneficiat de un suport financiar din partea Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Astfel, graţie acestei asistenţe, în primăvară, familia Puiu se va bucura de o întreprindere de creştere a păsărilor, relatează Mesager.

Veronica este una din cele zece femei din raionul Căuşeni care a beneficiat de instruire în domeniul antreprenoriatului, asistenţă juridică pentru înregistrarea unei afaceri şi de echipamentul necesar pentru activitate. Femeia spune că a renunţat la ideea de a pleca la muncă în străinătate şi tot ce îşi doreşte e să fie fericită, acasă.

„Proiectul mi-a oferit materiale de construcţie pentru a construi coteţul care aveam de gând, să deschidem o afacere pe creşterea puilor şi vânzarea lor. Afacerea acesta ne uneşte ca familie”, spune Veronica Puiu, beneficiară proiect.

Datorită asistenţei financiare obţinute, soţii Puiu au construit un coteţ şi au realizat un plan de afaceri.

„Urmează să facem acoperişul, să tragem lumina, să punem cutia pentru mâncare, aşternut pentru pui. Preconizăm să facem căldură. Geamuri avem de pus, sunt puse numai de formă. Avem de pus ventilare”, menţionează Veronica Puiu.

Proiectul Parteneriat Local de Ocupare din Căuşeni a fost lansat la începutul anului 2021 şi are drept scop soluţionarea celor mai stringente probleme de pe piaţa muncii locale. Graţie proiectului, în Căuşeni au fost lansate 50 de afaceri şi create 145 de locuri de muncă.
 

Autor: trm.md
25.01.2022 Istorii din MD
7870
0

Comentarii 0