Sursa imagine: tv8.md

Doi tineri din Moldova transformă deşeurile din plastic în obiecte utile

Confecţionează bijuterii, mobilier şi obiecte de decor din plastic. Este vorba despre doi tineri din Chişinău care au lansat startup-ul "Recycline". Autorii proiectului îşi propun să transforme deşeurile în obiecte elegante şi utile. În luna februarie, cei doi entuziaşti planifică să lanseze prima colecţie de bijuterii din plastic reciclabil, relatează Mesager.

După ce şi-a făcut studiile în Franţa şi a văzut cum sunt reciclate deşeurile într-o ţară europeană, Cristina Tocari a decis să schimbe viziunea oamenilor din Republica Moldova. Împreună cu un prieten a lansat un proiect de reciclare a deşeurilor.

„Recycline" este o campanie în care transformăm deşeurile de plastic în produse finite printr-un proces technologic complex. Chişinăul nu reciclează, noi producem zeci de tone de deşeuri pe zi şi toate acestea se acumulează în natură, ceea ce este incorect”, a menţionat Cristina Tocari.

 În urma procesului de reciclare, plasticul capătă o nouă viaţă.

„Din aceste foi cu ajutorul unei freze se taie forme diverse, de la cele mai mici la cele mai mari, de la cele mai simple la cele mai complexe. Din ele putem obţine bucăţi de mobilă. Din aceste bucăţi pot fi tăiate bucăţi mai mici”, a relatat Cristina Tocari, cofondatoare.

 Anual, peste 160 mii de tone de deşeuri, o bună parte de plastic, ajung la gunoiştea din Ţânţăreni. Totodată, în 2021, producţia globală de plastic a crescut cu 10%.
 

Autor: trm.md
24.01.2022 Istorii din MD
5879
0

Comentarii 0