Sursa imagine: trm.md

O brutărie din Bardar oferă produse familiilor nevoiaşe

Brutăriile din ţară unde se pregătesc delicii pentru Revelion sunt adevărate furnicare. Cele mai solicitate produse sunt cele care păstrează tradiţia gustului de sărbătoare: Crăciuneii, ruladele şi renumitul cozonac italian, Panettone. Brutarii lucrează de zor pentru a face faţă numărului de comenzi, relatează Mesager.

La o brutărie din Bardar, raionul Ialoveni, era forfotă mare de la primele ore ale dimineţii. Angajatele pregăteau diverse copturi pentru sărbătorile de iarnă.

„Avem comenzi multe, încercăm să facem faţă, astfel ca de Crăciun lumea să aibă Crăciunei sfinţi pe masă. Întreg procesul este important. Începând de la malaxarea aluatului, până la procesul de coacere”, spune una dintre angajate.

Printre preferinţele moldovenilor moment sunt ruladele care cu aluat pufos şi vişină, mac şi nucă. Printre cozonaci, cei mai solicitaţi sunt cu ciocolată, stafide şi portocale.

În perioada sărbătorilor, deliciile ajung şi la familiile defavorizate, graţie unor parteneriate.

„Avem un parteneriat cu Asociaţia „Help”, constituită de diasporă. O parte din produsele noastre au mers la peste 100 de familii nevoiaşe: copii orfani, bătrâni singuri. Colaborăm şi cu Misiunea Socială „Diaconia”, pentru care am oferit peste 30 de produse”, comunică Victor Nistorică, administratorul brutăriei.

În comerţ un Crăciunel costă în jur de 7 lei.  Preţul cozonacilor tradiţionali şi ruladelor variază între 35 şi 60 de lei, iar cele pregătite după reţete italiene sunt vândute cu cel puţin 100 de lei.

Autor: trm.md
28.12.2021 Istorii din MD
4976
0

Comentarii 0