Sursa imagine: noi.md

Pelinul - aliatul eficient în lupta împotriva infecției cu coronavirus

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planck pentru Cercetări Medicale din Germania au demonstrat că infecția cu coronavirus poate fi tratată cu extract de artemisinină, o substanță care se conține în pelin. Rezultatele cercetărilor lor au fost publicate de revista științifică Scientific Reports, scrie tass.ru.

"În studiul nostru, confirmăm eficacitatea tratamentului pe bază de artemisinină a două tulpini europene a SARS-CoV-2 din Germania și Danemarca, care sînt mai strîns legate de majoritatea tulpinilor SARS-CoV-2 care circulă în întreaga lume decît tulpina originală din Wuhan", se spune în articolul.

Autorii au adăugat, de asemenea, că medicamentele pe bază de artemisinină nu sînt numai sigure, ci și "ușor disponibile pentru distribuție în întreaga lume la prețuri relativ mici". În plus, oamenii de știință au descoperit că substanțele artesunat și artemether, derivate din artemisinină, de asemenea, sînt capabile să suprime coronavirusul.

 În prezent, artemisinina și derivații săi sînt componente ale unui preparat împotriva malariei tropicale, una dintre cele mai frecvente boli din Africa. În viitorul apropiat, autorii articolului intenționează să înceapă studiile clinice cu derivați ai artemisininei pentru a determina eficacitatea potențialelor preparate în lupta împotriva COVID-19.

Autor: noi.md
22.07.2021 Caleidoscop
803
0

Comentarii 0