Sursa imagine: imagine simbol

Dobrogea: Un tânăr de 21 de ani şi-a transformat pasiunea pentru plantele medicinale într-o afacere

Prin exemplul propriu a demonstrat că vârsta nu contează atunci când faci ceea ce îţi place şi munceşti cu dedicaţie. Este povestea lui Cristian Melnic, un tânăr cu ambiţii, din satul Dobrogea, municipiul Chişinău, care a reuşit să-şi transforme pasiunea în afacere, transmite Mesager.La doar 21 de ani, Cristian Melnic, student în anul 3 la Facultatea de Tehnologie Alimentară, a reuşit să îşi transforme pasiunea pentru plantele medicinale într-o afacere. Pe o suprafaţă de 2 hectare, a plantat o grădină cu plante vindecătoare.

„Avem o gama larga de plante: salvia, cimbrişorul, imortela, avem levănţică şi romaniţă. Mai avem trandafiri, urzică. Scopul pe care mi le-am pus a fost să dezvolt o afacere ecologică care ar aduce beneficii oamenilor”, povesteşte tânărul antreprenor.

Zeci de specii de plante care îţi încântă privirea, sunt transformate în medicamente naturiste. Totodată, tânărul cultivă şi plante ce dau savoare mâncărurilor.

„Printre culturile neobişnuite avem astragalul, are o sumedenie de beneficii cum ar fi: ridicarea potenţei, a sistemului imunitar, nervos şi normalizarea colesterolului. Din salvie facem extracţie de ulei şi ca apă de lavandă şi ca ceai antibacterial şi antiseptic. Avem un sort de cimbru lămâios care se foloseşte în condimente şi la prepararea ceaiurilor”, spune Cristian Melnic.

Pentru a dezvolta conform normelor această afacere, e nevoie de multă muncă şi de cunoştinţe, de aceea în ajutor îi vine mereu tatăl său, Victor Melnic, doctor în ştiinţe biologice.

„Funcţia mea principală este de a asigura cultivarea lor corectă şi obţinerea materiei prime calitative”, menţionează savantul Victor Melnic.

Avantajul plantelor medicinale este că fiind naturale şi folosite corect, acestea nu ar prezenta riscuri sau efecte secundare comparativ cu produsele farmaceutice, , mai spune antreprenorul. Totodată, din marea majoritate a acestor plante pot fi create şi produse cosmetice eco.

Autor: trm.md
04.07.2021 Istorii din MD
13455
0

Comentarii 0