Sursa imagine: agerpres.ro

Președintele francez Emmanuel Macron revine la practica sărutului pe obraz, însă cu mască

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a sărutat pe obraz pe doi veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial, în timpul unei ceremonii pentru acordarea Legiunii de Onoare, marcând astfel revenirea la "pupic", salut călduros ce se obișnuiește în Franța, informează dpa, comentând o înregistrare video postată vineri de Palatul Elysee, scrie AGERPRES.

Însă, președintele francez, în vârstă de 43 de ani, purta mască atunci când i-a pupat pe obraz pe cei doi veterani, iar experți au atenționat în nenumărate rânduri împotriva unei astfel de practici, în contextul pandemiei de coronavirus, subliniază agenția de presă germană.

Purtarea măștii în exterior nu mai este obligatorie în Franța începând de joi, 17 iunie, cu anumite excepții, iar restricțiile de circulație între anumite ore vor fi ridicate duminică. Masca în exterior va fi necesară numai în locurile aglomerate (coadă de așteptare, în mijloacele de transport, tribuna stadionului). Ridicarea restricțiilor de circulație nu va împiedica menținerea protocoalelor sanitare pentru locurile publice și pentru festivalul de muzică din 21 iunie și alte evenimente până pe 30 iunie.

Prin ceremonia Legiunii de Onoare de la Fortul Mont-Valerien, lângă Paris, Macron a marcat legendarul discurs al Generalului Charles de Gaulle în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pe 18 iunie 1940, Charles de Gaulle s-a adresat poporului francez din Londra, după înfrângerea Franței. El a declarat că războiul nu s-a terminat pentru Franța, îndemnând la organizarea luptei de rezistență. Acest discurs este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante din istoria Franței.

Emmanuel Macron are programată o întrevedere vineri seara, la Berlin, cu cancelarul federal Angela Merkel, pentru convorbiri asupra viitorului summit al UE planificat să aibă loc săptămâna viitoare la Bruxelles.

Autor: Radio Chișinău
Sursa: agerpres.ro
19.06.2021 Actual
643
0

Comentarii 0