Sursa imagine: ria.ru

OMS vrea să le interzică femeilor aflate în „perioada reproductivă” să bea alcool

Mai mulți lideri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vor să le interzică femeilor aflate „în perioada reproductivă” să bea alcool, însă femeile și-au arătat dezaprobarea față de această măsură despre care susțin că „le ia libertățile”.

Organizația Mondilă a Sănătății (OMS) vrea să le interzică femeilor cu vîrste cuprinse între 18 și 50 de ani să consume alcool „în cazul în care există posibilitatea să fie însărcinate”, relatează Daily Star.

Într-un draft care vizează planul de acțiune în privința alcoolului pe perioada 2022-2030, experții OMS susțin că „o atenție specifică ar trebui acordată pentru prevenirea inițierii în consumul de alcool a copiilor și adolescenților, femeilor însărcinate și celor aflate la în perioada reproductivă”.

Matt Lambbert, din cadrul grupului Portman Group, care reprezintă berăriile și distileriile din Marea britanie, susține că aceste „planuri” sînt „sexiste și paternaliste”.

Măsura sugerată de experții OMS pune sub semnul întrebării libertățile femeilor.

Christopher Snowdon, de la Institutul pentru Afaceri Economice, consideră că recomandarea este „neștiințifică, patronantă și absurdă” – și nu este singurul care crede că este așa.

Multe femei nemulțumite și-au împărtășit pe Twitter indignarea față de această măsură.

- „Ce n***a este în neregulă cu OMS? Trăim în secolul XXI așa că încetați să mai vedeți femeile doar ca mașinării de reproducere. Nu toate femeile vor să se reproducă și sînteți sexiști ca n***a”, este unul dintre comentarii.

- „OMS spune că femeilor aflate în perioada reproductivă ar trebui să li se interzică să bea alcool. Wow, în ce secol trăim? Mă scoate din sărite”, este o altă reacție.

- „De parcă am fi avut nevoie de încă o dovadă că OMS este ignorantă și trebuie să i se retragă fondurile. Să fie avertizate (n.r. femeile), desigur, dar să li se interzică? E o nebunie”, mai transmite o altă persoană.

Alți utilizatori au comparat măsura cu romanele lui George Orwell, precum distopia „1984”, sau cu „Povestea slujitoarei”, de Margaret Atwood, scriind „Bine ați venit în Gilead”.

Autor: noi.md
19.06.2021 Caleidoscop
833
0

Comentarii 0