Sursa imagine: noi.md

A fost numită o modalitate neașteptată de protecție împotriva coronavirusului

Oamenii de știință de la Universitatea Yale au descoperit că răceala poate proteja de COVID-19.

Potrivit experților, virusul care provoacă răceală declanșează un răspuns imun la pacient, care poate preveni infectarea cu coronavirus. Această descoperire ar putea fi un punct de plecare pentru a găsi modalități mai eficiente de a trata COVID-19

Răspunsul imun este o genă stimulată de interferon care reacționează la etapa incipientă a bolii și împiedică înmulțirea virusului în organism. Cercetătorii au descoperit anterior că creșterea imunității ca urmare a unei răceli poate proteja omul de gripă, de aceea oamenii de știință au început să caute o modalitate similară de a lupta cu COVID-19.

Specialiștii au cultivat în laborator un țesut al căilor respiratorii, l-au infectat cu un rinovirus care provoacă răceală și apoi cu un coronavirus. După contactul cu rinovirusul, a avut loc activarea sistemului imunitar, ceea ce a oprit răspîndirea SARS-CoV-2.

În același timp, oamenii de știință subliniază că tratamentul bazat pe acest principiu trebuie început cît mai curînd posibil din momentul infectării cu coronavirus, pentru ca SARS-CoV-2 să nu se înmulțească exponențial în organism.

Autor: noi.md
19.06.2021 Caleidoscop
1060
0

Comentarii 0