Sursa imagine: Profimedia Images

Danemarca anunță că două avioane rusești i-au încălcat spațiul aerian și că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Copenhaga

Guvernul de la Copenhaga a denunţat încălcarea spaţiului aerian danez de către două avioane ruseşti şi l-a convocat pe ambasadorul Moscovei în legătură cu acest incident, calificat drept „îngrijorător” de ministrul danez al Apărării.

Două avioane de luptă au fost ridicate de la sol pentru a împiedica această incursiune, a anunțat Ministerul Apărării, relatează AFP citată de Agerpres.

„E complet inacceptabil că avioane ruseşti încalcă spaţiul aerian danez, de două ori într-o zi”, ceea ce indică spre o „acţiune deliberată”, a scris pe Twitter ministrul danez de externe, Jeppe Kofod.

„Examinăm încă detaliile, dar am luat deja iniţiativa de a-l convoca pe ambasadorul rus pentru o discuţie la Ministerul de Externe”, a adăugat el.

Incursiunile s-au produs deasupra insulei daneze Bornholm din Marea Baltică, la sud de Suedia.

„Este foarte rar să vedem acest tip de încălcare a spaţiului aerian danez, aşadar de două ori în aceeaşi zi trebuie considerat ca fiind îngrijorător”, a spus pentru agenţia daneză Ritzau ministrul Apărării, Trine Bramsen.

Autor: digi24.ro
12.06.2021 Actual
743
0

Comentarii 0