Sursa imagine: diez.md

Un elev de 12 ani din Germania a descoperit în pădure o sabie din secolul al XVI-lea

Un elev în vârstă de 12 ani a descoperit o sabie istorică în timpul unei plimbări în pădure, conform unui muzeu din landul Bavaria, situat în sudul Germaniei.


După ce experţii au identificat arma ca fiind o sabie din secolul al XVI-lea, descoperirea preţioasă a fost expusă la muzeul oraşului bavarez Noerdlingen, informează DPA, citat de AGERPRES.

Băiatul de 12 ani a primit drept răsplată acces gratuit la muzeu, după cum a anunţat marţi conducerea oraşului.

Potrivit muzeului, acesta a găsit sabia într-o pădure din apropierea aşezării Ederheim, la o distanţă de aproximativ 120 de kilometri nord-vest de München. Familia lui a informat apoi Oficiul de Stat pentru Conservarea Monumentelor Istorice. Instituţia a recomandat ca sabia, cu o vechime de peste 400 de ani, să fie acordată muzeului.

„Din primăvară, sabia se află într-o vitrină a muzeului şi îmbogăţeşte secţiunea expoziţională despre Bătălia de la Noerdlingen”, potrivit conducerii oraşului.

Însă, nu se poate afirma cu certitudine că arma a fost folosită în bătălia din 1634. Acea luptă a fost unul dintre cele mai importante evenimente din Războiul de Treizeci de Ani.

Autor: diez.md
Sursa: agerpres.ro
10.06.2021 Actual
376
0

Comentarii 0