Sursa imagine: divahair.ro

5 semne că ai alergie la alcool

Paharul de vin pe care îl degustăm după cină, ce ne șterge orice urmă de stres după job.

Cocktail-ul savurat când ieși cu prietenele în oraș sau berea pe care o împarți cu iubitul tău, atunci când vă uitați la serialul preferat: ce ar fi viața fără aceste mici plăceri? Dacă ți-am spune însă că pot fi distruse pe dată și pentru totdeauna de alergia la alcool?

Află ce presupune alergia la alcool, care sunt cauzele și semnele sale, dar și cum îți poți da seama dacă suferi de asta sau de o altă afecțiune!

Ce este alergia la alcool? 5 semne că suferi și tu de ea

Alergia la alcool este destul de rară, ne liniștesc experții, mai frecvent fiind vorba despre o formă de intoleranță.
Această afecțiune este produsă atunci când corpul identifică în alcool sau într-unul dintre componentele acestuia o substanță periculoasă, declanșând astfel o reacție alergică și producând anticorpi numiți imunoglobulină.

Poți dezvolta atât alergie la alcool, dar și alergie la una dintre substanțele care intră în alcătuirea sa.

Care sunt semnele că suferi și tu din cauza acestui fenomen? Iată-le!

1. Ai erupții cutanate. Roșeața poate fi extinsă pe față, pe gât sau pe piept, iar zonele pot fi calde la atingere. De asemenea, te poți simți amețită sau poți avea o senzație extrem de accentuată de disconfort.

2. Pielea ți-e împânzită de urticarii. Unele dintre cele mai comune semne ale alergiei la alcool sunt urticariile. Pot fi sau nu însoțite de mâncărimi sau chiar de durere și ar trebui să te determine să te oprești imediat din a bea.

3. Umflături ale gurii sau ale nasului. În acest caz, este posibil ca de fapt să experimentezi o alergie la histamină, cel mai adesea regăsită în vinul roșu. Blocarea căilor respiratorii este cel mai neplăcută și ar trebui să te trimită de urgență la doctor.

4. Suferi de crampe stomacale și de greață. Nu le confunda cu cele resimțite după o mahmureală. În cazul alergiei la alcool, aceste simptome sunt severe și însoțite de dureri atroce sau de diaree.

5. Crește ritmul cardiac. Este posibil să simți că inima îți bate mai repede după ce consumi alcool, dar dacă ai o alergie, te vei simți amețită sau nu o să te mai poți ține pe picioare.

Alte simptome ale alergiei la alcool pot include inclusiv pierderea conștiinței sau mâncărimi severe ale pielii. Citește continuarea pe divahair.ro

Autor: eva.ro
Sursa: divahair.ro
10.06.2021 Caleidoscop
1567
0

Comentarii 0