Sursa imagine: noi.md

O stradă din satul Susleni va fi redenumită în „Iurie Sadovnic”

O stradă din satul Susleni va purta numele regretatului artist Iurie Sadovnic, informează Consiliul Raional Orhei. O decizie în acest sens urmează a fi luată de către Consiliul Local Susleni, la propunerea președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, și primarului localității, Svetlana Sochirca.

De asemenea, în scurt timp va fi anunțat un concurs pentru crearea bustului distinsului artist, care va fi instalat în satul Susleni, iar pe malul rîului Nistru va fi organizat un festival al chitarelor în cinstea legendarului Iurie Sadovnic Orheianul.

Înainte de a pleca dintre noi, bardul Iurie Sadovnic a avut și a depus efort pentru a-și realiza un vis. El dorea organizarea unui "festival al chitarelor la Nistru".

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a spus că administrația publică locală va depune tot efortul pentru a realiza acest proiect, un festival al chitarelor la Nistru, care este visul nerealizat al bardului Iurie Sadovnic, doar că acest lucru depinde de mai mulți factori, între care contextul epidemiologic și altele.
 

Autor: noi.md
10.06.2021 Actual
406
0

Comentarii 0