Sursa imagine: Facebook

Poartă nouă de acces în Parcul Dendrariu

O nouă poartă de acces în Parcul Dendrariu a fost dechisă pentru vizitatori, iar în scurt timp locuitorii oraşului vor avea parte de încă o intrare. Lucrările de reparaţie sunt în toi, iar în prezent muncitorii pavează calea de acces în parc. Potrivit autorităţilor, intrarea a fost dechisă pentru a evita aglomeraţia şi fluxul mare de oameni la poarta centrală, întrucât în weekend aici ajung până la şase mii de vizitatori pe zi. Astfel, aceştia pot intra pe poarta centrală, cea de pe strada Eugen Coca, iar din 1 iunie - şi pe poarta recent reparată de pe strada Vasile Lupu, intersecţie cu Alexei Mateevici, relatează Mesager.

Oamenii au păreri împărţite. Unii susţin că deschiderea unei noi intrări în Dendrariu era necesară, iar cei care locuiesc pe strada Vasile Lupu spun că distanţa dintre porţi este egală, astfel încât nu era necesară încă una.

„Eu cred că pentru cei care vin din alte sectoare este bine, să nu facă inconjurul. Vedem cum vor fi parcate aici maşinile, pentru că s-a prevăzut intrare, nu şi parcare.”
„Eu mă duc numai pe poarta centrală.”
„Este foarte bine. Trăiesc aici, în apropiere şi oamenii se plimbă. Pentru a nu înconjura, vom putea merge şi pe aici”, au spus oamenii.

Potrivit autorităţilor, în acest an este planificată o modernizare a Parcului Dendrariu. La fel, în parc urmează să fie construit un bloc sanitar, accesibil inclusiv persoanelor cu nevoi speciale.

Potrivit primarului Ion Ceban, autorităţile municipale îşi propun să modernizeze şi metoda de plată pentru intrare. Zilnic, Parcul Dendrariu este vizitat de peste cinci mii de oameni, iar zona de agrement este îngrijită de peste 70 de muncitori.

Autor: trm.md
18.05.2021 Actual
557
0

Comentarii 0