Sursa imagine: iz.ru

Arderea emoțională provoacă boli de inimă

Burnout-ul emoțional, cu care s-au confruntat mulți oameni pe fondul pandemiei de coronavirus, crește probabilitatea de a avea un accident vascular cerebral, cred oamenii de știință din Novosibirsk.

Acest lucru a fost relatat de Institutul de Citologie și Genetică (ICG) al Academiei de Științe din Siberia. Specialiștii Institutului consideră că în viitor va exista o creștere a bolilor cardiovasculare.

„Mulți oameni au fost și sînt expuși la factorul de burnout emoțional în timpul izolării forțate prelungite care însoțește pandemia de coronavirus globală. După ceva timp, acest lucru va afecta inevitabil în starea lor de sănătate”, a declarat Dmitri Panov, cercetător superior al Institutului.

După cum s-a menționat, în anii 1980, oamenii de știință au stabilit că factorii psihosociali joacă un rol important în dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Astfel, datele de screening ale populației din 1994 au arătat o creștere accentuată a mortalității prin boli cardiace.

Potrivit cercetătorului șef al instituției, profesorul Valeria Gafarova, de atunci factorii de risc tradiționali nu s-au schimbat: oamenii nu fumează mai intens, statisticile privind obezitatea sau hipertensiunea arterială nu s-au înrăutățit, dar mortalitatea a crescut semnificativ. În plus, în rîndul populației, nivelul anxietății, depresiei, epuizării fizice și tulburărilor de somn din grupul anchetat a crescut.

Autor: noi.md
03.05.2021 Caleidoscop
669
0

Comentarii 0