Sursa imagine: radiochisinau.md

O bătrână din Italia, fost medic stomatolog, a lăsat moștenire 5 milioane de euro celor nevoiași. Femeia și-a scos rudele din testament

O bătrână din Italia, ieșită la pensie după ce a profesat zeci de ani ca medic stomatolog, a lăsat moștenire 5 milioane de euro unor organizații caritabile, care vor ajuta oamenii nevoiași. Femeia și-a exclus rudele din testament pentru că a vrut să o interneze într-un centru de îngrijire, iar în schimb i-a trecut pe fosta sa asistentă de la cabinetul medical, dar și pe femeia de serviciu., scrie Digi24.ro

Dentista pensionară din Genova, Angela Torelli, care a murit la vârsta de 91 de ani, a lăsat aproape 5 milioane de euro în scopuri caritabile: aproximativ 2,5 milioane pentru Lega del Filo d'Oro, 1,5 milioane pentru genovezii nevoiași, prin Surorile Congregației „Surorile Săracilor” și o casă pentru Asociația Italiană de Cercetare a Cancerului, scrie La Stampa, citat de Mediafax.

Au fost însă excluse din testament rudele femeii, care au încercat anul trecut să o interneze într-un centru pentru îngrijiri.

„Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită de mine și de soțul meu din partea rudelor cumnatului meu. Sper că Bunul Dumnezeu nu va voi să mă pedepsească pentru asta”, a scris dr. Torelli în testament.

Din testament nu lipsește asistenta fostei dentiste, iar soțului ei i-a rămas o casă din Prato Nevoso. Câte 20.000 de euro vor ajunge la femeia de serviciu și la administratorul care se ocupa de gestionarea proprietăților familiei, mai scrie sursa citată.

În februarie, tot la Genova, o profesoară ieșită la pensie a lăsat moștenire 25 de milioane de euro pentru 16 instituții, printre care spitale și organizații de caritate, dar și persoane fizice. Edmonda Marisa Cavanna nu a uitat nici de femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viață, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro.

Autor: radiochisinau.md
20.04.2021 Actual
470
0

Comentarii 0