Sursa imagine: captura Video

O parte din cetăţenii programaţi pentru a fi vaccinaţi anti COVID nu s-au prezentat la cabinetele medicale

Deşi se fac eforturi mari pentru achiziţia de vaccin, autorităţile de la Chişinău au anunţat că o mare parte dintre cetăţenii programaţi pentru imunizare nu s-au prezentat la cabinetele medicale. S-au creat astfel disfuncţionalităţi în procesul de vaccinare a populaţiei şi primăria Chişinău propune o platformă publică de monitorizare.

Primarul Ion Ceban a precizat că printre cei care nu au venit la vaccinare sunt şi profesori. În aproape două săptămâni, s-au imunizat aproape 2500 de cadre didactice din cele aflate în şcoli subordonate Primăriei Chişinău.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „Am avut pedagogi care nu au venit, persoane  programate care nu au venit, a fost o situaţie neplăcută în prima zi, vineri la fel, din cele câteva sute au venit doar 190 de persoane.”

Autorităţile municipale îşi propun să redeschidă şcolile în care rata de vaccinare a profesorilor va fi de 70 la sută. Primarul susţine că vaccinul rămas de la cei care nu s-au prezentat la centrul de imunizare să fie oferit imediat altor cetăţeni.

 ION CEBAN, primar general, Chişinău: „În asemenea situaţii este logic de aplicat vaccinarea la următoarea categorie de populaţie, inclusiv este logic şi ajustarea anumitor prevederi”.

Deşi campania de vaccinare a început de ceva vreme, se propune abia acum o platforma online care ar permite programarea pentru imunizare dar şi evidenţa persoanelor vaccinate. Ministerul Sănătăţii lucrează de ceva vreme la acestă idee.

BORIS GÂLCĂ, şef-adjunct Direcţia Sănătate: „Ce ţine de un sistem de programare pentru vaccinare este necesar, am discutat cu colegii de la minister, am înţeles că au o asemenea platformă care urmează a fi pusă în aplicaţie.”

Primăria a anunţat că în următoarele zile va începe vaccinarea taxatorilor de pe mijloacele de transport în comun. În Chişinău, se pregătesc şi noile centrele de vaccinare pentru etapa a treia.

Autor: TVR Moldova
13.04.2021 Actual
546
0

Comentarii 0