Sursa imagine: madein.md

VIDEO//Paste făinoase după tehnologie italiană în satul Cărpineni

Serghei Chirinciuc din satul Cărpineni, raionul Hînceşti, a revenit acasă după 16 ani de muncă peste hotare şi şi-a pus pe roate o afacere. El produce de patru ani paste făinoase din ingrediente eco după o reţetă italiană. Deşi pe piaţă există un asortiment vast de paste fainoase, bărbatul spune că nu se teme de concurenţă, relatează Mesager.Serghei Chirinciuc spune că ideea de a deschide propria afacere i-a apărut în urma experienţei acumulate în Italia.

„De acolo a pornit ideea. Am hotărât să ne întoarcem în ţară şi să deschidem un business de familie, unde să putem utiliza cunoştinţele noastre adunate peste hotare. De la construcţia clădirii, de la producerea primului pachet de paste am avut nevoie de o perioadă de cinci ani. Deci, tot procesul de construcţie a luat foc în 2012 şi începutul producţiei a avut loc în 2017”, a spus Serghei Chirinciuc.

Soţia lui Serghei este bucătar-şef la întreprindere. Femeia spune că unitatea de producţie este dotată cu utilaj performant, procurat din Italia.

Acum la întreprindere muncesc cinci persoane. Zilnic sunt produse circa 300 de kilograme de paste. Producţia este ambalată în caserole cu gaze care permit menţinerea produsului în stare proaspătă.

Serghei Chirinciuc consideră că, în orice afacere, atunci când vezi primele rezultate în urma efortului depus, prinzi aripi şi tinzi spre mai mult.

„Noi vrem să creştem de la o producţie de 300 de kilograme pe schimb, la o producere de 3.000 de kilograme”, a menţionat Serghei Chirinciuc.

Pastele făinoase produse la întreprinderea din Cărpineni sunt livrate în cele mai mari magazine din capitală.

Autor: trm.md
13.04.2021 Istorii din MD
9186
0

Comentarii 0