Sursa imagine: Facebook

A investit banii de la nuntă într-o afacere cu „vitamine"

În timp ce unii agricultori abia cultivă terenurile agricole, alţii deja se bucură de roadă. Este şi cazul lui Pavel Terentiev din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, care creşte ridiche. Din banii câştigaţi la nuntă, antreprenorul a reuşit să-şi lanseze o afacere, acesta creşte verdeţuri şi legume de sezon ecologice, informează Mesager.Pavel Terentiev din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, cultivă ridiche de patru ani. Bărbatul îşi doreşte ca activitatea lui să inspire cât mai mulţi tineri ca să practice agricultura. În timpul iernii cultivă ridiche sau ceapă verde, după care creşte castraveţi. „Avem deja cinci zile de când am început recoltarea ridichii, jumătate este deja vândută, iar în următoarele cinci zile cred că o recoltăm pe toată şi ne apucăm de plantarea castravetilor.”

Iniţial, agricultorul a construit patru sere mici, iar ulterior a mai instalat altele două moderne. „Am observat că în serele mici şi solarii este greu de crescut şi dezvoltarea culturilor este mai puţin reuşită. De aceea, ne-am bazat pe construcţia unor sere mari, în care clima care se formează pe parcursul zilei ajută foarte mult la dezvoltarea plantelor.”

Pavel Terentiev îşi promovează marfa pe reţelele de socializare şi spune că în ultimul timp tot mai mulţi moldoveni optează pentru produsele autohtone. „Doritori de a gusta vitamine sunt foarte mulţi şi anume ridichi moldoveneşti şi nu de import din Ucraina sau Italia. În acest moment, foarte mulţi vin chiar acasă şi procură, chiar şi din Chişinău vin în zilele de weekend.”

Până în prezent, agricultorul a investit în afacerea sa peste 14 mii de euro, dar spune că nu se opreşte aici. În viitor îşi propune să dezvolte afacerea, să construiască mai multe sere şi să ofere oamenilor locuri de muncă.

Autor: trm.md
02.04.2021 Istorii din MD
2249
0

Comentarii 0