Sursa imagine: sputnik.md

Moldovenii trebuie să se pregătească de mai rău, expert

Analistul economic a enunțat cele mai grave probleme cu care se vor confrunta cetățenii Republicii Moldova și a spus cum va influența criza provocată de pandemia de coronavirus situația din economie.

În anul 2021 nu vor avea loc schimbări în bine în economia națională. Și asta pentru că criza politică par să nu mai aibă sfârșit, lipsește suportul financiar al partenerilor strategici și se diminuează transferurile bănești ale moldovenilor plecați la muncă peste hotare.

"Deocamdată nu vedem cum Moldova ar atrage sume importante de bani de la Fondul Monetar Internațional sau din alte surse. În aceste condiții, menținerea potențialului economic la actualul nivel devine puțin probabilă", a declarat Chircă.

Expertul spune că în Republica Moldova criza economică se va adânci în mod proporțional cu adâncirea crizei politice. Singurul ajutor pe care poate conta Moldova și populației ei în următoarele luni ține de colaborarea cu Organizația Mondială a Sănătății, în prerogativele căreia intră punerea în aplicare a protocoalelor bilaterale privind livrarea gratuită a vaccinului anti-COVID-19.

Roman Chircă este convins că actualul executiv, care este unui interimar, nu are cum să se descurce cu gravele probleme cu care se confruntă țara dat fiind că îi lipsesc împuternicirile care i-ar permite să acționeze, așa că nu poate decât să mențină ordinea generală în țară.

Autor: sputnik.md
09.03.2021 Opinii
34462
0

Comentarii 0