Sursa imagine: ipn.md

Turismul e un motor de creștere economică care va trebui repornit după pandemie, ambasador

Turismul este o ramură care valorifică eficient potențialul economic, istoric și cultural al unei regiuni. Acesta este unul dintre motoarele principale de creștere economică, care va trebui repornit la finalul pandemiei. Orice obiectiv turistic are însă nevoie de un narativ, iar Ștefan cel Mare și Sfânt a fost o personalitate uriașă de anvergură mondială, care reprezintă încă un reper moral și istoric de necontestat. Sunt declaraţiile ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, care a participat la Forumul „Ruta cultural-turistică „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, organizat de Agenția de Investiții a Republicii Moldova, transmite IPN.

Ambasadorul a menţionat că Ruta cultural-turistică România–Republica Moldova „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” este o oportunitate de conștientizare și de promovare a valorilor culturale și turistice, prin unificarea instrumentelor de promovare și a marketingului de destinație, pentru transmiterea unui mesaj cultural-turistic coerent. „Această nouă inițiativă reprezintă un instrument modern prin care nu doar protejăm tezaurul istoric și spiritual care ne unește, dar și înscriem țările noastre pe harta turistică a lumii”, a spus Daniel Ioniță.

Daniel Ioniță a adăugat că turismul poate contribui cel mai bine la strângerea legăturilor de suflet dintre România și Republica Moldova și susține inclusiv drumul către UE al Republicii Moldova. „Îi invit pe toți doritorii ca, măcar odată în viață, să parcurgă acest minunat traseu de circa 2000 km, care include atât obiective istorice și legendare care au legătură cu Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt – 20 pe teritoriul României și 9 din Republica Moldova – cât și peste 80 de alte atracții turistice din ambele țări”, a îndemnat ambasadorul.

Prima rută transfrontalieră „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost creată în 2019, de către Republica Moldova în comun cu România, și cuprinde 29 obiective turistice de pe ambele maluri ale Prutului, legate istoric de numele Voievodului.

Autor: IPN
18.12.2020 Opinii
18764
0

Comentarii 0