RSS

Pauza de cafea în timpul orelor de lucru creşte eficienţa muncii

25.11.2010 Caleidoscop
215
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: faqs.org

Experţi din cadrul Agenţiei de recrutare a forţei de muncă Manpower din Suedia susţin că pauza de cafea sau ceai în timpul programului de lucru contribuie la îmbunătăţirea eficienţei muncii, relatează Focus.

Potrivit experţilor, în timpul pauzei de cafea angajaţii au posibilitatea să comunice unii cu alţii într-un cadru informal şi pot discuta diverse probleme, inclusiv legate nemijlocit de producţie. 'La o ceaşcă-două de cafea sau ceai se face un schimb important de idei, experienţă şi informaţie. Aici se caută soluţiile la cele mai presante probleme puse de conducere', susţine Gunnar Eknam, doctor în economie şi managementul organizării muncii. 

'Este regretabil faptul că unii şefi se referă la acest lucru ca la o pierdere inutilă de timp', a adăugat Ekman. 

Potrivit Focus, două treimi dintre suedezi cred că pauzele de cafea fac munca mai eficientă. Circa 65% dintre cei care părăsesc biroul pentru a bea o cafea de două sau chiar trei ori pe zi consideră că muncesc cu dedicare absolută. Cu toate acestea, circa 56% dintre persoanele intervievate în cadrul unui studiu pe acest subiect s-au declarat absolut convinse că eficienţa muncii lor se datorează exclusiv faptului că nu lipsesc nicio clipă de la birou şi nu îşi iau nicio pauză de cafea.
Autor: Agerpres
Sursa: agerpres.ro
0

Comentarii (0)



    24.12.2010

    Precizările MAEIE cu privire la unele declaraţii apărute recent în mass media

    23.12.2010

    Amnesty International Moldova: Buletin Informaţional octombrie-decembrie 2010

    23.12.2010

    Între două monitorizări diferite – unde e adevărul?

    23.12.2010

    Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova” la a 10-a aniversare!

    22.12.2010

    ADR Nord impulsionează dezvoltarea economică a regiunii