Sursa imagine: nikvesti.com

Peste 600 de școli vor fi închise după alegeri

Procesul educațional în sute de instituții de învățămînt din întreaga țară va fi organizat de la distanță a doua zi după alegeri.

Peste 650 de instituții de învățămînt din țară vor rămîne închise a doua zi după alegeri. Este vorba în special de instituțiile în cadrul cărora vor fi instituite secții de votare. Comisia Electorală Centrală a transmis către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării un document cu lista secțiilor de votare deschise pentru scrutinul din 1 noiembrie. Astfel, din totalul de 2 143 de secții, 654 sînt în sediile instituțiilor de învățămînt.

Cele mai multe, 196 de secții, vor fi deschise în municipiul Chișinău, iar 47 în municipiul Bălți. Toate aceste instituții vor rămîne închise a doua zi după alegeri pentru ca spațiile să fie dezinfectate. Procesul educațional se va desfășura de la distanță, transmite sputnik.md.

Așadar, pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie au fost constituite 2143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare au fost vor fi pentru cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stînga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Dacă va fi înregistrat un flux mare de alegători la unele secții de votare din străinătate, programul de lucru va putea fi prelungit, astfel încît toată lumea să aibă posibilitatea să voteze, a spus anterior președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

De precizat, pentru toate cele 2143 de secții de votare deschise în ziua alegerilor au fost procurate echipamente de protecție în sumă de aproximativ 8 milioane de lei. Peste 585 de mii de lei au fost cheltuiți pentru măști de protecție.

Totodată, au fost achiziționate 320 de mii de perechi de mănuși, 25 de mii de litri de soluție dezinfectantă pentru mîini, 14 500 de litri de soluție dezinfectantă pentru suprafețe, 62 de mii de viziere, 2 300 de termometre și 13 mii de costume de protecție.

CEC a înregistrat opt candidați pentru cursa prezidențială. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Autor: noi.md
26.10.2020 Actual
854
0

Comentarii 0