Omega nu încetineşte procesul de demenţă
03.11.2010 Utile
198
Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
Mai multe studii susţineau că o dietă bogată în ulei de peşte ar putea oferi protecţie împotriva deteriorării funcţiilor cerebrale şi a Alzheimerului.
Cu toate acestea, noile concluzii publicate în revista medicală Journal of the American Medical Association aruncă o umbră de îndoială în legătură cu proprietăţile acidului docosahexaenoic (DHA), un ulei din gama Omega 3.
Cercetarea, finanţată de Institutul Naţional privind Îmbătrânirea şi de către Universitatea pentru Ştiinţă şi Sănătate din Oregon, s-a bazat pe teste efectuate pe 400 bărbaţi şi femei cu vârste de circa 70 de ani şi cu o posibilă boală Alzheimer.
Autorii studiului le-au administrat, zilnic, două grame de DHA şi capsule cu placebo celor două grupuri diferite de pacienţi, pentru a compara efectele acestui tip de ulei.
După 18 luni, au evaluat procesul de deteriorare mentală înregistrat la nivelul ambelor grupuri, rezultatele fiind aproape identice.
Studiul susţine, totuşi, că nu poate fi negat complet efectul benefic al acestui tip de nutrienţi, deoarece alte cercetări au arătat că deteriorarea cerebrală începe cu zeci de ani înainte de apariţia simptomelor.
Cu toate acestea, noile concluzii publicate în revista medicală Journal of the American Medical Association aruncă o umbră de îndoială în legătură cu proprietăţile acidului docosahexaenoic (DHA), un ulei din gama Omega 3.
Cercetarea, finanţată de Institutul Naţional privind Îmbătrânirea şi de către Universitatea pentru Ştiinţă şi Sănătate din Oregon, s-a bazat pe teste efectuate pe 400 bărbaţi şi femei cu vârste de circa 70 de ani şi cu o posibilă boală Alzheimer.
Autorii studiului le-au administrat, zilnic, două grame de DHA şi capsule cu placebo celor două grupuri diferite de pacienţi, pentru a compara efectele acestui tip de ulei.
După 18 luni, au evaluat procesul de deteriorare mentală înregistrat la nivelul ambelor grupuri, rezultatele fiind aproape identice.
Studiul susţine, totuşi, că nu poate fi negat complet efectul benefic al acestui tip de nutrienţi, deoarece alte cercetări au arătat că deteriorarea cerebrală începe cu zeci de ani înainte de apariţia simptomelor.
Autor: Agerpres
Sursa: agerpres.ro
Sursa: agerpres.ro
Flash News
- 18.11.2010
-
Medicii spanioli pregătesc primul transplant pentru ambele picioare
- 16.11.2010
-
Peste 1.000 de morţi în epidemia de holeră din Haiti
- 16.11.2010
-
Cel puţin 53 de morţi în urma incendiului din Shanghai
- 16.11.2010
-
Cel puţin 60 de morţi după prăbuşirea unei clădiri în India
- 15.11.2010
-
China: 42 de morţi într-un incendiu la Shanghai
Video Line
- 17.11.2010
-
Secţii de vot pentru transnistreni
- 16.11.2010
-
"...Noroc di domnul Filat", câtecul unui sinistrat
- 13.11.2010
-
Ghimpu, indignat de armata rusă
Comentarii (0)