Sursa imagine: infomoldova.net

Oamenii sunt îndemnați să nu ducă flori artificiale la cimitire

Oamenii sunt atenţionaţi că florile şi decoraţiunile din plastic poluează solul, aerul şi mediul înconjurător, iar în procesul de ardere acestea elimină substanţe cancerigene, notează trm.md.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, florile artificiale afectează în mod negativ mediul înconjurător şi sănătatea populaţiei prin migrarea particulelor de plastic şi a substanţelor periculoase.
 
„În prezent, decoraţiunile din plastic sunt un pericol şi o problemă, deoarece anual generează volume consistente de deşeuri şi necesită cheltuieli suplimentare pentru a fi evacuate. Concomitent, la plasarea acestora în mediu natural se elimină o cantitate semnificativă de substanţe toxice, poluând solul, aerul, iar în apele subterane ajung coloranţi ce conţin metale grele. Perioada de descompunere a produselor petrochimice poate să ajungă şi până la 300 de ani. Efectele negative se produc în procesul de ardere a acestora, deoarece ca urmare a se elimină dioxine, furani şi substanţe cancerigene”, a precizat Svetlana Bolocan, şefa Direcţiei politici de management al deşeurilor şi substanţelor chimice.
 
În acest context, specialiştii îndeamnă cetăţenii să contribuie la protecţia mediului înconjurător, renunţând la procurarea decoraţiunilor artificiale cu scopul de a le duce la cimitire, iar drept alternativă propun plantarea florilor decorative multianuale.
 
Conform informaţiilor prezentate de autorităţile locale, anual, de pe teritoriul Cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău se colectează circa 700 de tone de deşeuri, iar 80% din deşeuri sunt florile şi decoraţiunile de flori artificiale.
Autor: trm.md
05.05.2019 Actual
2334
0

Comentarii 0


      • Au fost semnate actele de transmitere ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț, finanțat de UE

        27.01.2023
      • 6 milioane locuri de muncă ar putea să dispară pe parcursul următorilor ani. ,,Dezvoltarea capacităților sectorului serviciilor de consultanță în afaceri va facilita tranziția justă către economii și societăți circulare durabile”

        26.01.2023
      • În nordul țării încep activitățile pentru implementarea unui proiect de aprovizionare cu apă și sanitație susținut de Banca Mondială

        20.01.2023
      • Prioritățile în domeniul dezvoltării regionale pentru perioada 2023-2025

        19.01.2023
      • Ziua culturii în România și Republica Moldova: duplex de politici culturale

        14.01.2023