Sursa imagine: INP

Vitezoman găgăuz, prins în timp ce „zbura” pe drumurile din Moldova cu 155 km/h

În timp ce se aflau la asigurarea și monitorizarea traficului rutiere în apropriere de satul Băcioi, inspectorii de patrulare au surprins cu echipamentul de măsurare a vitezei de tip RADAR un automobil de model BMW X6 care se deplasa cu 155 km/h.

La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul a ingnorat intenționat somația, a efectuat o manevră și a continuat deplasarea cu viteză excesivă. Inspectorii de patrulare au solicitat ajutorul altui echipaj pentru a reține șoferul. După intervenția promptă a agenților de patrulare, la scurt timp conducătorul a fost stopat la intrare în satul Ecaterinovca raionul Cimișlia. Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 47 de ani, locuitor al or. Comrat.
 
Astfel, șoferul a fost sancționat contravențional pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/h, stabilindu-i amendă de 1800 lei și 5 puncte de penalizare. De asemenea, acesta avea parbrizul și portierele din față umbrite, pentru care a primit amendă în sumă de 1200 lei și 3 puncte de penalizare. Totodată, pentru neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehicululul, fiind în drept legal agentul de patrulare i-a ridicat permisul de conducere șoferului, înaintându-l în instanța de judecată pentru stabilirea sancțiunii. În acest caz, după ultimele modificări, legislația prevede amendă de la 17.000 până la 25.000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.
Autor: HotNews
27.02.2019 Actual
246
0

Comentarii 0


      • Uniunea Europeană oferă 5 milioane de euro pentru dezvoltarea și abilitarea societății civile din Republica Moldova

        12.03.2019
      • FEMEIA, ETERNA POVESTE!

        11.03.2019
      • Proiectul „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, va fi lansat mâine în Regiunea de Dezvoltare Nord

        11.03.2019
      • Directorul executiv al CALM Viorel Furdui: „O reformă teritorială nepregătită, netransparentă și grăbită ar putea avea efecte extrem de periculoase: stoparea oricărei dezvoltări, accelerarea migrației, degradarea și depopularea localităților”

        11.03.2019
      • Maria Procopciuc, primarul comunei Ișcălău, raionul Fălești: „CALM-ul ne oferă la timp ajutor, fără reținere și fără discriminare”

        11.03.2019