Sursa imagine: dw.com

Declarațiile lui Dodon la Bruxelles ar putea înrăutăți relațiile Moldova-UE

Președintele Igor Dodon va întreprinde începând de luni o vizită de trei zile la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficialități europene și ar putea avea întrevederi și cu responsabili din cadrul NATO.

După ce anterior a declarat că se pronunță pentru denunțarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, experții susțin că vizita lui Igor Dodon nu va aduce nimic nou în relația Chișinău-Bruxelles, cu excepția unei eventuale înrăutățiri. 
 
Igor Dodon se va afla la Bruxelles în perioada 6-8 februarie, unde va avea un șir de întrevederi, dar programul încă nu a fost definitivat, au comunicat pentru Radio Chișinău surse din administrația prezidențială.
 
Anterior însă, în timpul vizitei sale la Moscova, Igor Dodon a declarat că ar susține denunțarea Acordului de asociere și că se pronunță pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Eurasiatică. Totodată, el a anunțat că va solicita o întrevedere cu conducerea NATO pentru a-i cere să recunoască neutralitatea Republicii Moldova.
 
Pe de altă parte, președintele Parlamentului Andrian Candu a comentat recent că șeful statului are competențe limitate în privința politicii externe și că actuala majoritate parlamentară consideră drept prioritară implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
 
Este interesant dacă Igor Dodon va avea la Bruxelles același mesaj tranșant pe care l-a avut la Moscova în privința relațiilor cu Uniunea Europeană, a comentat pentru Radio Chișinău analistul politic Ion Tăbârță. El nu exclude ca declarațiile lui Igor Dodon ar putea să afecteze relațiile Chișinău-Bruxelles.
 
Igor Dodon va fi însoțit la Bruxelles de câțiva consilieri și angajați ai administrației prezidențiale, precum și de ministrul-adjunct al afacerilor externe și integrării europene, Daniela Morari.
Autor: Radio Chișinău
04.02.2017 Actual
1776
0

Comentarii 1

  • victor:

    Este regretabil fapt ca Hotnews, la rind cu cele mai minciunoase saituri, nu oboseste in denaturarea propunerilor unor oameni cu mintea treaza, inclusiv a Presedintelui RM.
    Cea mai superficiala analiza reflecta elocvent ca Acordul de Asoiciere trebuie corectat la mai multe capitole, altfel va avea un efect distrugator pentru euromodernizareai tarii si, clar lucru, ca va discredita in totalmente idea cooperarii, conlucrarii reciproc avantajoase cu UE.
    Asta o intelege deja toata lumea nu mai guvernantii se fac morti in popusoi si rostesc permanent niste spicuri fatarnice cum ca totul e all correct

    04.02.2017 09:36

    • Uniunea Europeană oferă 5 milioane de euro pentru dezvoltarea și abilitarea societății civile din Republica Moldova

      12.03.2019
    • FEMEIA, ETERNA POVESTE!

      11.03.2019
    • Proiectul „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, va fi lansat mâine în Regiunea de Dezvoltare Nord

      11.03.2019
    • Directorul executiv al CALM Viorel Furdui: „O reformă teritorială nepregătită, netransparentă și grăbită ar putea avea efecte extrem de periculoase: stoparea oricărei dezvoltări, accelerarea migrației, degradarea și depopularea localităților”

      11.03.2019
    • Maria Procopciuc, primarul comunei Ișcălău, raionul Fălești: „CALM-ul ne oferă la timp ajutor, fără reținere și fără discriminare”

      11.03.2019