Sursa imagine: politics.md

Experți: Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze în privința dosarului în care avocata Ursachi e acuzată de omor

Experții susțin că instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze în privința dosarului în care avocata Ana Ursachi figurează ca participantă la omorul unei femei. După ce a fost publicat un documentar care relatează cu lux de amănunte cum Ana Ursachi a participat la comiterea unui omor pentru a obține apartamentul victimei, experții au mai declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Ana Ursachi suferă de grave probleme psihice și emoționale și în general nu ar trebui să-i fie permis să exercite profesia de avocat.
 
Șeful Centrului de Analiză Strategică ”Alternativa pentru Moldova” Victor Gurău a declarat la emisiunea ”Publika Report” că termenul de prescripție pentru omor deosebit de grav  nu a expirat, astfel că dosarul ar trebui rejudecat. ”Procedura de revizuire a unui dosar penal e prevăzută de cadrul legal. Dacă vorbim de o persoană publică, instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze pentru că este vorba de un declarat justițiar, dar, după mine, cu probleme grave de sănătate”, a declarat Gurău.
 
În acest sens, Gurău a făcut referire la încercările patologice ale Anei Ursachi de a-și elogia tatăl, pe care îl prezintă ca pe un mare nomenclaturist, dar care a deținut o funcție destul de nesemnificativă în perioada comunistă. De asemenea, a menționat activitatea profesională a Anei Ursachi, care apără doar criminali și persoane certate cu legea în adevăratul sens al cuvântului.
 
”Complexele din copilărie sunt vădit accentuate în public. Prin setea de a fi în reflectoare, pentru a-i învinui pe toți în afară de ea care este ”Maica Tereza”, prin interesul de a apăra vădit criminali. Pentru că de obicei avocații mai gândesc să apere un anumit client sau nu”, a mai remarcat Gurău.
 
De aceeași părere este și expertul în drept Vitalie Catană, care a menționat că probele prezentate în documentar dovedesc clar vina Anei Ursachi. La fel, comportamentul acesteia o dă de gol. ”Reacția dânsei nu mi se pare adecvată. Dacă ești nevinovat și ai de partea ta adevărul găsești posibilitatea să răspunzi punctual, să dai replici punctuale. Or, dânsa dă niște expeditive care nu sunt replici punctuale legate de subiectul în care este acuzată”.
 
Potrivit  lui Vitalie Catană, scopul Anei Ursachi prin acuzațiile la adresa lui Plahotniuc este să se victimizeze și să prezinte un eventual dosar pe numele său legat de ”scheletele din dulap” pe care le are drept unul politic.
 
Amintim că un documentar publicat luni de portalul Today.MD scoate la iveală detalii și dovezi clare despre participarea Anei Ursachi la omorul unei femei în 1997 pentru a o deposeda de apartament.
 
În documentar sunt publicate și declarațiile fiului victimei, care povestește că Ana Ursachi a fost principala vinovată și cea care i-a omorât mama, doar că a scăpat nevinovată. Potrivit acestuia, chiar Ana Ursachi a povestit cu lux de amănunte cum a săvârșit omorul. ”Ursachi a povestit cum ea a omorât-o. Cu lux de amănunte ce spunea mama mea”. ”Au scos-o din mașină și au început să o bată cu bestialitate. Ursachi și Moiseev. Și atunci Ursachi personal a început să o sugrume, să o bată cu pumnii în cap,. până la urmă au lovit-o cu un pietroi în cap”, a povestit fiul victimei.
Potrivit documentarului, Ana Ursachi a scăpat de pușcărie cazul fiind mușamalizat, în urma implicării tatălui său, un apropiat al grupărilor criminale conduse de Grigore Karamalak și Veaceslav Platon.

 

Autor: SV
20.10.2016 Opinii
2775
0

Comentarii 2

  • Realist:

    Hai trezire justitie! Platon isi asteapta avocatul sa stea cu el intr-o celula! Nastase va ramine fara sustinere la master-class-uri, iar criminalii Usatii si Petrenco raman fara aparare

    18.10.2016 17:07
  • Maia Filat:

    Plaha se teme de Ana Ursachi, de Platon si Renato? O sa vedem cum ii va pune pe toti la puscarie!

    18.10.2016 18:59