Sursa imagine: gandul.info

5 obiceiuri care îţi garantează eşecul în viaţă

”Succesul nu este final, eşecul nu este fatal – curajul de a continua este important”, spune Winston Churchill. Dacă ai avut parte de eşec în trecut şi nu ai renunţat, eşti mai puternic decât crezi.

Dacă ai fost dezamăgit recent şi te gândeşti să renunţi, nu o face. Va exista mereu o cale, chiar dacă este mai greu de găsit.

Din păcate, majoritatea oamenilor refuză să facă ceva în ceea ce priveşte eşecurile. În cele din urmă, aceştia renunţă la visele lor şi încetează să lucreze la proiectele care contează pentru ei.

Eşecul este de obicei o experienţă inevitabilă, însă felul în care reacţionezi face diferenţa.

Acestea sunt doar câteva obiceiuri care atrag eşecul şi ce poţi face în privinţa lor.

Lipsa unui plan
Ai mai multe şanse să ai succes în viaţă dacă ai un plan. Nu trebuie să fie perfect, doar să poată fi pus în aplicare. Planul trebuie să fie specific, măsurabil şi încadrat în timp. Nu face planuri generale pentru că sunt şanse mari să le amâni.

Frica de a încerca
Depăşirea fricii de a eşua este primul pas spre succes. Începe să îţi confrunţi fricile şi fă primul pas spre ceea ce vrei să realizezi. Nu rata nicio ocazie de a încerca.
”Indiferent de câte greşeli faci, sau cât de încet progresezi, tot eşti înaintea celor care nici nu încearcă”- Tony Robbins

Renunţarea prea devreme
Cât de hotărât eşti de a-ţi urma visele şi scopurile în viaţă? Unul dintre cele mai importante secrete ale succesului este de a învăţa să treci peste îndoieli. Cei mai mulţi dintre noi renunţăm mult prea devreme la pasiunile noastre. Fiecare om de succes de astăzi are o poveste despre perseverenţă de împărtăşit, iar un astfel de exemplu este Abraham Lincoln. El a avut parte de eşec în afaceri la 21, a pierdut o cursă legislativă la 22, a eşuat din nou în afaceri la 24, a pierdut o cursă a Congresului la 34, la 45 a pierdut o cursă în Senat, nu a reuşit să devină vice-preşedinte la 47, iar la 52 de ani a ajuns Preşedintele Statelor Unite.
Atâta timp cât încă încerci după fiecare obstacol, încă nu ai pierdut.

Lipsa încrederii
Dacă nu crezi în ceea ce faci, la un moment dat vei renunţa. Dacă nu ai niciun motiv să crezi că este posibil să îţi atingi ţinta, tot efortul depus va fi în van.
Subconştientul are un rol foarte important în cantitatea de efort depusă în muncă. Dacă nu reuşeşti să îţi imaginezi un rezultat bun, nu te vei forţa să ajungi acolo. Progresul tău depinde de decizia de a încerca ştiind că vei trece peste obstacole.

Găsirea scuzelor
Va exista mereu un motiv pentru care ceva nu poate fi făcut. Oamenii găsesc mereu feluri în care să explice de ce nu pot, nu ar trebui, nu au făcut sau nu ar face ceva. Când găseşti scuze, de fapt spui că nu deţii controlul, însă trebuie să fii conştient că tu deţii controlul propriilor acţiuni, iar scuzele nu fac decât să îţi diminueze puterea.
Oamenii găsesc scuze din cauza fricii de necunoscut. Alţii se tem de schimbare, respingere sau le este ruşine. Frica te încuie într-o zonă de confort, scrie Business Insider.
Data viitoare când dai de un obstacol, nu găsit o scuză, ci priveşte-l ca pe o provocare, învaţă din el şi mergi mai departe.

Autor: gandul.info
28.01.2016 Caleidoscop
1561
0

Comentarii 0


      • Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai: Cele mai prospere naţiuni au atins acest grad de libertate şi de bunăstare, respectîndu-şi poporul şi punînd valoarea demnităţii umane mai presus de orice.

        09.09.2016
      • Ministrul Vasile Bâtca: „Vom promova cât mai intens proiectele de dezvoltare economică”. Directorul ADR Nord, Ion Bodrug: „Semnalul din partea statului este unul foarte clar”

        08.09.2016
      • ADR Nord și USARB învață de la Cehia cum să utilizeze sistemele geoinformaționale și branding-ul ca instrument de promovare regională

        07.09.2016
      • Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități de auz – demers pentru ajustarea politicilor publice din Republica Moldova

        07.09.2016
      • Moșia Ciuhrii din satul Gordinești, Edineț, va găzdui prima ediție a festivalului internațional DOR FEST

        05.09.2016