Sursa imagine: gandul.info

Japonia a respins 99% din cererile de azil ale refugiatilor în 2015

Japonia a acceptat doar 27 de refugiaţi anul trecut, respingând 99% dintre ei.

Japonia a acceptat doar 27 de refugiaţi de anul trecut şi a respins aproape toate aplicaţiile, au declarat oficialii, grupurile pentru drepturile omului cerând guvernului să primească mai multe persoane.

Din miile de oameni care solicită statutul de refugiat, cinci au fost sirieni, doar trei dintre aceştia fiind acceptaţi – o diferenţă majoră faţă de situaţia din Europa, unde numărul de sirieni care caută refugiu şi îl primesc este foarte mare.

Ministerul Justiţiei a declarat că a primit 7,586 cereri de la refugiaţi în 2015, ceea ce înseamnă că mai mult de 99 la suta dintre cereri au fost respinse.

Printre aplicanţii acceptaţi se afşă şase oameni din Afganistan, trei din Etiopia şi trei din Sri Lanka.

Ministerul transmite că numărul de oameni acceptaţi a fost mai mare decât în alţi ani, în 2014 fiind primiţi 11, iar în 2013 doar 6.

Asociaţia japoneză pentru refugiaţi a spus că în ciuda progresului din anii recenţi, mai mulţi aplicanţi ar trebui să fie acceptaţi.

”Sperăm că Japonia va discuta cu UNHCR şi cu ONGuri şi că vor reconsidera măsurile luate astfel încât să se alinieze standardelor internaţionale”, transmite asociaţia.

The Japan Association for Refugees said despite the progress in recent years, more applicants should be accepted.

Activişti pentru drepturile umane, avocaţi şi comunităţile de imigranţi din japonia s-au plâns de ani întregi cu privire la tratamentul de care au parte imigranţii, scrie Global Post.

Agenţia pentru refugiaţi spune că Japonia este casă pentru 2.419 refugiaţi, în comparaţie cu 267.222 în Statele Unite şi 1,8 milioane în Turcia.
 

Autor: gandul.info
25.01.2016 Actual
1513
0

Comentarii 1

  • Solon:

    Japonia poate fiînțeleasă, fiindcă uneori așa zișii refugiați crează probleme statelor care i-au găzduit. Nu sunt recunoscători.. Așa au pățit-o mai mulți. Inclusiv America după colonizarea ei de europeni. Unde sunt acum aborigenii ??? Prin asta trece acum neamul românesc care grație ospitalității SUFERĂ GRAV și cauza poverii bunătății, vorba lui Ion Druță. În Japonia există o lege ce permite păstrarea specificului național. Poate că asta ar trebui s aibă ficare stat modern. iar cei care vin, să respectate statul și legile lui. În caz contrar să i se spună din start. ORICE abatere de la lege vafinaliza cu lipsirea de drepturile acordate la primirea lui

    25.01.2016 09:07

    • Deputatul în noul Parlament Alexandru Botnari: „Cunosc toate politicile care ar ușura munca primarilor și voi munci foarte mult în această direcție”

      15.03.2019
    • Deputatul în noul Parlament Petru Frunze: „Nicio reformă nu poate fi benefică atât timp cât nu oferă cetățeanului nimic în schimb”

      15.03.2019
    • La Chișinău s-a discutat despre noile norme pentru proiectarea și construcția sistemelor de alimentare cu apă la scară mică în Republica Moldova

      15.03.2019
    • Uniunea Europeană oferă 5 milioane de euro pentru dezvoltarea și abilitarea societății civile din Republica Moldova

      12.03.2019
    • FEMEIA, ETERNA POVESTE!

      11.03.2019