RSS

Incredibil! S-a descoperit ce fel de carne este mult mai bună decât cea de pui și vită. Ai mânca așa ceva

06.11.2015 Caleidoscop
2131
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: bolsademulher.com

Un nou studiu desfășurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obișnuit.

Echipa de oameni de știință a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate- pui și vită, informează site-ul Medical Daily.

Au fost analizate, între altele, insecte ca lăcustele, albinele, viermii de mătase, omizile, precum și eșantioane de carne de pui, vacă și porc. Potrivit primei metode, insectele ar avea niveluri asemănătoare cu tipurile de carne "clasică", însă rezultatele obținute prin aplicarea celei de-a doua metode plasează insectele în frunte: "Compoziția nutrițională a arătat o mare diversitate între specii. Conform modelului Ofcom, nicio insectă nu a fost 'mai bună pentru sănătate' decât produsele pe bază de carne. În schimb, prin folosirea metodei NVS s-a constatat că lăcustele, gărgărițele roșii de palmier și gândacii morari sunt mai sănătoși decât carnea de vită și pui. Nicio insectă nu este, din punct de vedere statistic, mai puțin sănătoasă decât carnea", arată autorii studiului.

Unele insecte sunt atât de hrănitoare încât "carnea ar fi preferabilă unora dintre ele din punct de vedere nutrițional în caz de supra-alimentare". Acest lucru înseamnă că insectele ar putea deveni o soluție ideală, mult mai bună decât carnea, în situație de subnutriție.

În plus, amenajarea unor crescătorii de insecte ar fi mai ușoară și mai ieftină decât a celor de animale domestice, cu a căror carne sunt obișnuiți oamenii. În timp ce o vacă ajunge la maturitate în câțiva ani, insectelor le ajung câteva zile până la acest stadiu, iar spațiul de stocare a lor este mult mai mic decât în cazul șeptelului.

Rămâne "doar" ca oamenii să se obișnuiască să consume insecte, preferându-le diferitelor tipuri de carne.

Autor: zumi.md
0

Comentarii (0)





    06.11.2015

    FORUM REGIONAL PENTRU TRANSFER DE BUNE PRACTICI ÎN DOMENIUL COOPERĂRII INTERCOMUNITARE

    06.11.2015

    Armonizarea Pieței Digitale, discutată cu reprezentanții Comisiei Europene

    05.11.2015

    "VOCEA APL", O RETROSPECTIVĂ A DEMERSURILOR CALM

    04.11.2015

    Forumul femeilor în domeniul Tehnologiei Informației şi Comunicaţiilor

    04.11.2015

    Centrul Naţional de Mediu formează un nou Comitet Sub-bazinal care va contribui la protecţia râului Ciuhur