RSS

Top 10 alimente care cresc riscul de cancer

18.06.2010 Utile
368
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: ziare.com

Cancerul este o boala cu raspandire mondiala, numarul victimelor sale ridicand-o la rangul de epidemie, fiind una din principalele cauze de deces in tarile dezvoltate. 

Cea mai buna solutie de prevenire a cancerului este adoptarea unei diete sanatoase. Iata care sunt principalele 10 alimente si bauturi ce trebuie consumate cu prudenta, daca nu eliminate definitiv din dieta ta, scrie care2.com. 

1. Toate alimentele arse prin gatire, care pot crea amino-acizi heterociclici aromati, cunoscuti sub numele de carcinogeni. Chiar si paine prajita excesiv este perioculoasa. 

2. Carnea rosie bine gatita. Specialistii recomanda consumul cu prudenta al carnii rosii, desi cea mai buna solutie ar fi eliminarea definitiva a acesteia din dieta. 

3. Zahar, atat alb cat si brun - care nu este altceva decat zahar alb cu adaos de melasa. 

4. Alimente foarte sarate, condimentate sau afumate, care duc la cresterea riscului de cancer stomacal. 

5. Sucuri acidulate/bauturi indulcite, care presupun un risc atat pentru ceea ce contin - zahar si diferiti aditivi - cat si pentru ceea ce inlocuiesc in dieta - bauturi si alimentele bogate in vitamine, minerale si alti nutrimenti. 

6. Cartofi prajiti, chipsuri si snacksuri care contin grasimi nesaturate.

7. Aditivi alimentari sau cei din bauturi precum aspartam.

8. Alcoolul in exces.

9. Alimente coapte, care contin acrilamida. 

10. Pestele de crescatorie, care contine niveluri inainte de toxine precum bifenil policlorinat (PCB).

Autor: Milona Hristov
Sursa: ziare.com
0

Comentarii (0)