Sucul proaspat de lamaie are rezultate uimitoare pentru frumusete si sanatate
Lamaile se gasesc in bucataria fiecarei gospodine, dar sunt putini cei care stiu ce proprietati excelente pentru frumusete si sanatate are sucul de lamaie.
Lămâiul este originar din India conform unor surse, sau din China, conform altora. Ce este cert e faptul că chinezii îl cunoşteau cu multe mii de ani înaintea erei noastre. A apărut în Europa în secolul al XII lea, prin intermediul marilor caravane de comercianţi din Mesopotamia şi Palestina. Cu ajutorul arabilor Lămâiul a ajuns până în Spania, de unde a plecat mai departe, spre America. Lămâia ocupă un rol important în farmacia Evului Mediu, datorită eficacităţii sale în lupta împotriva scorbutului şi de atunci ea a fost folosită în tot mai multe remedii.
În zilele noastre virtuţile lămâii asupra sănătăţii sunt din ce în ce mai apreciate. Săracă în calorii şi bogată în vitamina C, este cicatrizantă, astringentă, fortifiantă şi antiseptică.
Virtuţile sucului proaspăt de lămâie
Sucul de lămâie obţinut prin presare, diluat sau nu într-un pahar cu apă, luat pe stomacul gol sau pe parcursul zilei, vă va aduce un aport de vitamina C care va stimula sistemul imunitar. Daca urmaţi un regim alimentar, consumul de suc de lămâie vă ajută să slăbiţi datorită suprimării senzaţiei de foame, prin arderea grăsimilor şi prin efectul detoxifiant.
Sucul de lamaie proaspat face pielea mai fina si albeste dintii
Sucul de la o lămâie diluat într-o cantitate echivalentă de apă şi aplicat ca loţiune pe piele va duce la închiderea porilor. Adăugaţi suc de lămâie în apa cu care vă clătiţi părul şi îl va face strălucitor şi mătăsos. Dinţi mai albi şi un zâmbet strălucitor pot fi obţinute cu ajutorul unui periaj cu suc de lămâie. Masaţi-vă mâinile cu jumătate de lămâie şi pielea va fi mai fină, iar unghiile mai albe.
Reţete calde cu lămâie
Turnaţi apă caldă peste sucul de la o lămâie şi îndulciţi eventual cu miere. Puteţi consuma oricât din această băutură pentru a alunga debutul unei răceli sau a unei gripe, sau pentru a ameliora durerile în gât.
Folosirea uleiului esenţial de lămâie
Beneficiile uleiului esenţial de lămâie sunt multiple. Pe cale olfactivă uleiul esenţial combate mirosurile neplăcute. În cura cu două- trei picături, sau după recomandarea medicului aromaterapeut, uleiul esenţial de lămâie întăreşte vasele sanguine, luptă împotriva celulitei, elimină grăsimile şi s-a dovedit a fi un bun diuretic. Uleiul esenţial de lămâie este pe primul plan în cazul unui regim de slăbire, pentru tratamentul celulitei, al gripei sau răcelii.
Reţetă de ulei pentru masaj anticelulitic
Adăugaţi la 200 ml de ulei de alune, ulei de măsline sau lapte de corp, 20 de picături de ulei esenţial de lămâie, 20 de picături de ulei esenţial de ienupăr şi 20 de picături de chiparos verde. Amestecaţi şi apoi masaţi zonele critice cu acest amestec o dată sau de două ori pe zi.
Avertisment:
- Uleiurile esenţiale de citrice (lămâie, portocală, etc) au efect fotosensibilizator. Nu aplicaţi niciodată pe piele aceste uleiuri înainte de a vă expune la soare.
- Femeile însărcinate şi copiii trebuie să fie prudenţi în utilizarea uleiurilor esenţiale şi trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a le folosi.
- 29.04.2016
-
Cu drag pentru acasă: băștinașii susțin localitățile din care au plecat
- 28.04.2016
-
Traininguri la tema drepturilor persoanelor cu dizablități în Soroca și Orhei
- 28.04.2016
-
О содержании Официального монитора Республики Молдова № 114-122 (5547-5555) от 29 апреля 2016
- 28.04.2016
-
Din documentul de politică fiscală pe anul 2016 au fost excluse majorările de taxe
- 27.04.2016
-
Concursul național ,,Plantează-ți viitorul'' în cifre
Video Line
- 03.05.2014
-
Vorbesc româneşte, sunt român
- 31.01.2014
-
Inaugurarea patinoarului de la Bălți
- 18.01.2014
-
Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți
Comentarii (0)